Milan Dragojević orao sa Kosmaja

posted in: Vesti | 0

KOSMAJ, 22. septembar (Info centar)

-Milan Dragojević (Železničar MBN) juniorski reprezentativac Srbije pobedio je u drugoj etapi trke „Olimpijske nede“ u Beogradu na stazi od 70 klm od Ljiga zatim Ibarskom magistralom do cilja na vrhu Kosmaja.

Stazu je prešao za 1:51,38 časova i na cilju je bio brži za deset sekundi od Bruna Kristića (Hrvatska, Sokol, Vinkovci), dok je treći završio Andrija Čukić iz CCN Metalca sa 15 sekundi slabijim vemenom. U generalnom plasmanu žutu majicu „Rudarski basen Kolubara“ poneo je hrvatski junior Filip Čengić (Sokol iz Vinkovaca) koji je etapu završio na šestom mestu ali mu je i to bilo dodoljno za ukupni trijumf u vremenu 4:38,44 časova. Mađar Oliver Nađ iz Seksarda zauzeo je drugo mesto sa istim vreemenom, dok je treći trku završio kadet CCN Metalca Dušan Rajović sa 29 sekundi slabijim vremenom. Čengić je pobedio u prvoj etapi, Rajović je bio drugi a Nađ treći…

Zelena majica Opština Ljig za prolazne ciljeve pripala je Milanu Bogdanović (Železničar MBN, Niš) a bela majicu za najboljeg mladog vozača Dom zdravlja „Ristić“ poneo je sjani kadet CCN Metalca Dušan Rajović!

Pokrovite trke bio je Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, a organizatorima, vrednim biciklističkim radnicma iz BS Beograda na čijem čelu je predsednik BSB Nebojša Popov, pomogli su Olimpijski komitet Srbije, MUP i saobraćajna policija, „Jat ketering“, BS Srbije, BK Čukarički i posebno beogradske opštine Čukarica i Stari Grad.

U direkciji trke bili su dirktor Nikola Jakovljević, zamenik Marko Živanović i Ranko Marić, sekretar BS Beograda, organizatora ove manfestacije koja nastavlja tradiciju legendarnih „Kosmajskih partizana“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.