Milica Rakić 35. u poslednjoj trci na EŠ

posted in: Stare vesti | 0

Mlada biciklistkinja BK Novi Sad Milica Rakić osvojila je 35. mesto u poslednjoj trci na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu u Gracu u Austriji i na kraju je zauzela 50. mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji do 17 godina.. Na Šampionatu Evrope učestvovalo je 114 ekipa sa 342 takmičara i takmičarke iz 20 zemalja.
Lep plasman zabeležio je i Marko Kasapović (do 15 godina) koji je bio 49. dok je Aleksandar Mijatović bio 54. ali je uspeo da na kraju osvoji 58. mesto u ukupnom plasmanu. U uzrastu do17 godina Aleksandar Roman iz Jednote (Šid) je bio 88. i na kraju je 101.
– Poslednjeg dana vozili su olimpijski kros kantri po velikoj vrućini i čestitam svima na velikoj borbenosti – istakao je Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.- Ovo je bila dobra proba, čeka nas i Šampionat Balkana 16. septembra u Istanbulu i ako je suditi po ovome što su pokazali u veoma jakoj konkurenciji, možemo da očekujemo dobre rezultate.
U kategoriji do 15 godina kod dečaka pobedio je Niklas Šehl (Nemačka), 58. je Aleksandar Mijatović, a 78. Marko Kasapović. Kod devojčica, prva je Ana Sajer (Nemačka), dok je Ojdana Stanković 44…
U konkurenciji devojčica do17. godina a Nađa Heigl (Austrija) osvojila je prvo mesto, Milica Rakić je 50, a Jelena Erić 63.
Simon Andreasen (Danska) pobedio je u kategoriji dečaka do 17 godina, 101. je Aleksandar Roman, 114. Miodrag Zeljković, 117. Daniel Njiradi i 125. Filip Vučković.
U kategoriji do 17 godina – prvi tim Srbije činili su Jelena Erić, Aleksandar Roman i Milutin Zeljković, drugi tim: Milica Rakić, Daniel Njiradi, Filip Vučković i u kategoriji do 15 godina (samo jedna ekipa): Ojdana Stanković, Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.