Miloš Borisavljević pobedio trku „Olimpijske nade“ u Beogradu

posted in: Stare vesti | 0

Kraljevački biciklista Miloš Borisavljević (Metalac) osvojio je prvo mesto u generalnom plasmanu i žutu majicu „Pošte Srbije“ na 41. trci juniora i kadeta „Olimpijske nade“ za „Trofej Beograda“ i „Trofej Čukarice“ u Beogradu koju su organizovali Biciklistički savez Beograda i klub Čukarički MBK, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, u saradnji su gradskim opštinama Čukarica, Surčin, Vračar, Stari grad, Barajevo i Opštinom Ljig.
Generalni sponzor bio je RB Kolubara, pomogle su i firme S klub Jakovo, JKP Ada Ciganlija, BAS, Beogradski sajam, CIP, Kika, AMS Srbije, Albo . O bezbednosti mladih biciklista brinuli su predsednici saobraćajne policije MUP Srbije i ekipa „Doma zdravlja dr Ristić“. Startovalo je blizu 90 biciklista iz šest zemalja – Bugarske, BiH, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Borisavljveić je žutu majicu obukao pobedom u prvoj etapi. Osvajanjem 11. mesa u drugoj etapi od Ljiga preko Lazarevca, Stepojevca, Meljaka, Orlovače do Topčidera (74 km) sačuvao je znamenje najboljeg u karavanu od blizu 90 biciklista iz šest zemalja – Bugarske, BiH, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije…
U drugoj etapi, koja je protekla većim delom u vožnji u grupi sve do pet – šest kilometra do cilja kada su se izdvojila tri vozača, slavio je hrvatski junior Bruno Kristić iz Vinkovaca u vremenu 1:56,18 minuta. Drugo mesto pripalo je drugom talentovanom učeniku iz škole Radiše Čubrića u Metalcu Marku Polumircu sa 14 sekundi zaostatka dok je treći stigao Vladimir Ruslanov (Bugarska, nacionalni tim) u istom vremenu. Potom je na cilj došla veća grupa sa žutom majacom u kojoj je u sprintu četvrto mesto osvojio Minko Donkovski (Bugarska, Trojan) sa 2,17 minuta zaostatka. U istom vremenu stigao je na 11. mestu Borisavljević.
Prolazni cilj na 45. kilometru za zelenu majicu „MBA Miljković“ osvojio je Mađar Gergelji Varo. Iz Srbije su stratovali juniori i kadeti iz klubova Metalac iz Kraljeva (dve ekipe), Čukarički, Borac (Čačak), Partizan, As Apatin, Novi Pazar, Železničar MBN -Niš, Trnava – Novi Pazar i Crvena zvezda.
Generalni plasman 41. trke „Olimpijske nade“: 1. Miloš Borisavljević (Metalac, Kraljevo) 4:28,17, 2. Aleksandar Tanev (Bugarska, nacionalni tim) + 4,54, 3. Minko Donkovski (Bugarska, Hemus) + 5,15, 4. Stefan Stefanović (Borac, Čačak) + 6,34…6. Aleksandar Mitić (Partizan) + 6,47, 8. Slavko Panić (Partizan) + 7,14 minuta zaostatka itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.