Miloš Borisavljević sjajan 11. na „Oko Istre“

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević juniorski reprezentativac Srbije zauzeo je odlično 11. mesto u generalnom plasmanu na trci „Oko Istre“ u visokoj kategoriji za omladinski svetski Kup nacija završenoj posle tri etape u Rovinju. Imao je na kraju 53 sekundi slabije vreme od pobednika Danca Pedersena. Na 82. mesto plasirao se Stefan Stefanović, dok je 86. u ukupnom plasmanu Luka Kotur.
– U poslednjoj, trećoj, etapi od Vrsara do Rovinja od 115 km, rešena je trka, jer su na cilj solo došli, posle bega skoro od starta, dvojica Dabaca Pedersen i Andersen. Padersen je pobedio u etapi i u generalnomom plasmanu- kaže selektor Saša Gajičić.- Čestitke Borisavljeviću, sjajno je vozio i ovo je jedan od najboljih naših plasmana na trkama Kupa nacija u poslednjih nekoliko godina…
Borisavljević je treću etapu završio na 17. mestu sa 36 sekundi slabijim vremenom od Pedersena, 84. je bio Mitič sa 30,41 minut zaostatka a 86. Stefanović sa istim vremenom. Slavio je Pedersen u srintu ispred Andersena, dok je trećeplasirani Italijan Mancini zakasnio 36 sekundi.
Pedersen je pobedio u ukupnom vremenu 7:28,49 časova i za četiri sekunde pretekao Andersena. Treći je završio trku Italijan Zurlo sa 19 sekundi zaostatka. U trećoj etapi odustao je Polumirac, u drugoj Kotur i Simonović.
U reprezentaciji su bili Miloš Borisavljević i Marko Polumirac (obojica Metalac, Kraljevo), Stefan Stefanović i Borislav Simonović (obojica Borac), Aleksandar Mitić i Luka Kotur (obojica Partizan, Beograd).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.