Na Kupu Beograda biciklisti Borca osvojili dva treća mesta

posted in: Vesti | 0

Na prvoj trci ove sezone, KUP BEOGRADA, biciklisti BORCA, senior Marko Danilović i kadet Boško Veličić osvoji su treća mesta.

Zbog poznate sitacije sa pandemijom i zabranom organizovanja sportskih manifestacija, biciklistička sezona u Srbiji krenula je tek 07.06.2020.godine sa Kupom Beograda. Trka je održana u Parku prijateljstva na Novom Beogradu. Staza je bila kružna, dužina jednog kruga bila je 1720m. Na startu našli su se svi najbolji biciklisti iz Srbije, predvodjeni profesionalcima Dušanom Rajovićem i Veljkom Stojnićem. Čačanski biciklisti nisu nastupili u kompletnom sastavu, već samo sa članovima koji su u ovom trenutku najspremniji.

Seniori su vozili 20 krugova u ukupnoj dužini od 35km. Već u prvim krugovima odvojila se vodeća četvorka sa srpskim profesionalcima i Markom Danilovićem. Na polovini staze odustaje Dušan Rajović zbog stomačnih problema, tu situaciju koristi Veljko Stojnić iz Sombora, odvaja se od svojih pratioca i ostvaruje pobedu. Marko Danilović nije na vreme reagovao na Stojnićev napad, jer je očekivao reakciju Rajovića, ali kako je on nameravao da stane, priključak je izostao. On je na cilj došao sa Dušanom Veselinovićem iz Partizana i osvojio je treće mesto. Stefan Stefanović bio je u grupi pratioca i deli plasman izmedju četvrtog i sedmog mesta. Sa seniorima startali su i juniori i medju njima i Aleksa Radmilac. Trku je završio u velikoj grupi plasiravši se medju prvih osam takmičara.

Kadeti su vozili 15 krugova u ukupnoj dužini od 26km. Dejan Cogoljević i Boško Veličić, vodili su veliku borbu za pobedu sa takmičarima iz Vojvodine, ali malo zbog padova koji su se dogadjali oko njih, malo zbog ne odlučnosti, nisu propratili beg tandema iz Subotice i Sombora. Na kraju trku je pobedio Stolić Mihailo iz Sombora ispred Perčić Marka iz Subotice, dok je Veličić Boško osvojio treće, a Cogoljević Dejan četvrto mesto.

Prvo takmičenje za Kup Srbije biće održano u Šidu 28.06.2020, godine, vikend pre te trke biciklisti Borca nastupiće na medjunarodnoj trci KUP DOLCHINI u Bugarskoj. Trka se održava iz dva dela, prvog dana vozi se uspon iz Sofije do vrha planine Vitoša, a sutradan kružna trka u Sofiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.