Nebojša Sremac pobednik 21. “Dunavskog kupa”

posted in: Vesti | 0

NOVI SAD, 7. oktobar (Info centar)

– Nebojša Sremac biciklista ŠPida pobednik je 21. “Dunavskog kupa” najvećeg takmičenja amatera, rekreativaca i mastersa u regionu.

Sremac je osvojio 1.045 bodova i poneo žutu majici “Dunavskog kupa” i nagradu “Velika zlatna amfora” ispred Miloša Nestorovića iz beogradskog Progresiva sa 863 boda, prošlogodišnjeg pobednika Aleksandra Mirkovića iz Fanatika sa 749 poena, Gorana Ražnatovića (Progresiv) sa 655 bodova, Stevana Nišića iz Vojvodine sa 645 bodova i Aleksandra Vujića (“Trka kroz Srbiju”) sa 576 poena.

Nebojši Sremcu su pripale i tri majice – crvena za najboljeg na hronometar, plava za najboljeg na brdu i zelena namenjena najboljem sprinteru.

“Dunavski kup” je završen finalnom trkom u dve poluetape i obe je dobio Nebojša Sremac. U prvoj od Sremske Kamenice do Lediničkog puta bio je brži od Borisa Tarnockog (As Apatin) i Gorana Nikića iz Vojvodine, a u drugoj od Neština do vrha Popovica od Frana Luburića i Ariana Cindrića (Hrvatska, Sokol, Vinkovci)…

U generalnom plasmanu finalnu trku osvojio je Nebojša Sremac.

Najastariji učesnik finalne trke bio je Đuro Puškaš (60 godina) iz Vojvodine, a namlađi Zvonimir Zadro (Hravtska, Sokol Vinkovci) sa 13 godina.

Belu majcu za najboljeg u ciklo krosu osvojio je Božo Ristić iz Progresiva.

Ove godine održano je svih 27 trka (dve u Hrvatskoj, dve u Mađarskoj, jeda u BiH i 22 u Srbiji) i učestvovalo je 216 takmičara i takmičarki iz devet zemalja sa dva kontinenta (SAD, Austrija, Belgija, BiH, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Rumunija i Srbija).

Najuspešniji u 21. “Dunavskom kupu” po kategorijama – dame : 1. Eva Hatala, 2. Ivana Mijučić (obe Elit), 3. Olivera Raonić (Jednota, Šid).

Juniorke: 1. Violeta Trifković, 2. Zorana Topić (obe Jednota), 3. Jana Jolović (Ciklomanija).

Mlađi kadeti: 1. Arian Cindrić (Hrvatska, Sokol Vinkovci), 2. Andrija Joksimović, 3. Dušan Veselinović (obojica Partizan).

Kadeti: 1. Stevan Petko (Jednota) 2. Fran Luburić, 3. Velimir Jovišić (obojica Hrvatska, Sokol Vinkovci).

Amateri: 1. Nebojša Sremac (Šid), 2. Miloš Nestorović, 3. Miloš Jovanović (obojica Progresiv).

Mastersi: 1. Aleksandar Mirković (Fanatik), 2. Goran Ražnatović (Progresiv), 3,. Stevica Nišić (Vojvodina).

Stariji mastersi: 1. Aleksandar Vujić (“Trka kroz Srbiju), 2. Dragan Svirčević, 3. Đura Puškaš (obojica Vojvodina).

Masters preko 60 godina: Đura Puškaš.

Najuspešnija ekipa bio je beogradski Progresiv sa 2.568 bodova i dobio je “Malu zlatnu amforu”.

Organizator “Dunavskog kupa” je klub Elit iz Novog Sada. Glavna nagrada ove godine bili su točkovi NOVATEK, poklon glavnog sponzora “Dunavskog kupa” firme „Ciklomanija internacional”.

Specijalne plakete “Dunavskog kupa” za saradnju i pomoć u organzaciji pripale su “Ciklomaniji interancional”, “Vitalikumu”, Sekretarijartu za sport i omladinu Novog Sada, BS Vojvodine, “Erste banci”, firmi Cubi, “Zlatari Tarjan”, “Zlatari Oto”, BS Srbrije, Kreatici, “Novosadskom sjamu”, Turističkoj organizaciji Novog Sada, JKP Put, Vojvodiniput- Bačka put, Željku Veseljku, Saobraćajnoj policiji i Info centru malih sportova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.