Nikoli Kozomari dve titule na Šampionatu Srbije

posted in: Stare vesti | 0

 

 

Mladi biciklista Partizana Nikola Kozomara osvojio je dve titule u drumskoj vožnji na Šampionatu Srbije održanom u Čačku u organizaciji kluba Borac iz Čačka i BS Srbije.
Slavio je u apsolutnoj konkurenciji u trci za elitu i samim tim i u plasmanu vozača do 23 godine. Na Šampionatu Srbije u subotu u Kraljevu u vožnji na hronometar okitio se šampionskom titulom u kategoriji biciklista do 23 godine i vicešampionskom titulom u eliti. Sa tri zlatne i srebrnom medaljom je najuspešniji takmičar šampionata.
Na stazi od 141 km Kozomara je zabeležio vreme 3:42,16 časova i odsprintao Gorana Šmelcerovića iz kragujevačkog Radničkog, dok je mladi biciklista niškog Železničara MBN Đorđe Stevanović stigao treći sa 26 sekundi zaostatka. Ivan Stević, šampion Srbije na hronometar završio je trku na devetom mestu. Kandidat za olimpijske igre Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka je bio sedmi a drugi kandidat Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog 11…
– Nisam još odlučio o drugom putniku za London uz Ivana Stevića – kaže selektor Radiša Čubrić.- Oni koji su konkurisali za zvanje olimpijca čini mi se da su vozili krajnje nezainteresovano. Ima donekle opravdanja, bili su bolesni a i vreme je bio veoma teško za vožnju. Ipak, moralo je da bude mnogo više emocija i želje. Razgovaraću sa direktorom OKS dr Jevtićem oko termina za prijavljivanje, nemamo baš mnogo kontrolnih trka na raspolaganju do početka jula, ali ću svakako tražiti još malo vremena…
Junior Miloš Borisavljević iz Metalca okitio se duplom krunom srpskog biciklizma. Posle titule na hronometar osvojio je i zlato u drumskoj trci prešavši stazu od 94 km za 2:27,39 časova. Posle 3,02 minuta drugi je liniju cilja prošao Marko Polumirac (Metalac) dok je bronzu sa 3,43 minuta zaostaka osvojio Stefan Stefanović iz čačanskog Borca.
Najbolja dama na stazi do 47 km bila je Jovana Crnogorac (BK Novi Sasd) u vremenu 1:19,34 časova. Bila je brža od ptošlogodišnje šampionka Jelene Erić iz Metačca za 1,41 minut dok je treće mrsto pripalo Dragani Kovačeviić iz Avale sa 5,34 minuta slabijim vremenom.

 
Milan Bogdanović iz Železničara MBN pobedio je u kadetskoj trci na 47 km u vremenu 1:18,12 časova. Bio je btži od dvojice kadeta kranjevačkog Metalc0a Stefana Jovanovića i Dušana Rajovića.

Mlađi kadet Trnave iz Novog Pazara Almin Hodžić osvojio je titulu sprintu, prešavši stazu od 30 km za 55,42 minuta. Drugo mesto pripalo je Aleksi Radivojeviću iz Bobe (Valjevo), dok je treći bio Marko Kasapović (BK Novi Sad). Hodžić je u subotu u Kraljevu na Šampionatu Srbije u vožni na hronometar bio treći, a Kasapović drugi. Najbolji klub bio je BK Novi Sad ispred Bobe (Valjevo) i čačanskog Borca.
Kadetkinje su vozile takođe 30 km i ubedljivo je slavila Milica Rakić (BK Novi Sad) u vremenu 56,11 minuta. Ivana Vilim („S tim“ Sombor) na drugom mestu imala je 11 minuta zaostatka, dok je Tamara Simić iz Crvene zvezde osvojila bronzu sa 13,17 minuta slabijim vremenom od pobednice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.