Nove pobede biciklista Borca na Kupu Srbije u Aranđelovcu

posted in: Vesti | 0

Goran_Antonijević_i_Marko_Danilović_na_pobedničkom_postolju_u_ArandjelovcuNa sedmoj trci za Kup Srbije u biciklizmu koja je održana u nedelju 05.10.2014.godine u Arandjelovcu seniori biciklističkog kluba BORAC, Goran Antonijević i Marko Danilović osvojili su prvo i drugo mesto pojedinčno, a ekipno Borac prvo mesto. Kadeti David Kostić i Stefan Sretenović prvo i treće mesto pojedinačno, ekipno Borac prvi.

Sedma trka za Kup Srbije održana je na kružnoj stazi u centru Arandjelovca. Seniori i juniori vozili su zajedno 35 krugova po 1100m. Odmah posle starta ekipa Borca nametnula je veoma jak tempo i posle konstantnih napada odvojio se Marko Danilović. Vozio je sam preko 20 krugova, dok je konkurencija pokušavala da ga sustigne. Sve napade ostali članovi ekipe kontrolisali su na vrhunski način i u trenutku kada je glavna grupa prišla Daniloviću, odlučujući napad pravi Goran Antonijević i sam se preseljava do svog klupskog druga. Zajedničkom vožnjom povećavaju prednost i ubedljivo pobedjuju trku. Glavna grupa pokušava da nešto uradi, ali ubrzo je uvidela da ne može stići odbegli dvojac.

David_Kostić_i_Stefan_Stefanović_na_pobedničkom_postolju_u_ArandjelovcuTu situaciju koriste Stefan Stefanović i Jovan Zekavica koji se odvajaju sa takmičarem iz Kragujevca i zajedno dolaze na cilj. Medjutim njihova ne pažnja da su ušli u zadnji krug uslovila je da je takmičar iz Kragujevca iskoristio njihovu neodlučnost i u sprintu osvaja treće mesto, dok je Stefanović bio četvrti i Zekavica peti. Najbolje plasiran junior Borca u ovoj trci bio je Nikola Tripković koji je osvojio četvrto mesto.

Kadeti su vozili trku od 25 krugova, u kojoj se odvojila vodeća grupa od šest takmičara, medju kojima je bio i Aleksandar Petrović. Sprint je odlučivao pobednika i očekovala se pobeda Aleksandra Petrovića. U samom finišu napravio je taktičku grešku, dok je kontrolisao glavnog konkurenta iz Subotice tu situaciju iskoristi je takmičar iz Partizana napravio malu prednost koju nije uspeo da anulira do cilja i osvojio je drugo mesto.

Mladji kadeti vozili su trku od 20 krugova. David Kostić odmah od starta nametnuo je jak tempo koji je jedini uspeo da prati takmičar iz Apatina. Njih dvojica zajedno dolaze na cilj, ali David Kostić u sprintu osvaja prvo mesto. U sprintu druge grupe Stefan Sretenović osvaja treće mesto, a Igor Vasojević šesto. Ekipno Borac osvaja prvo mesto.

Aleksandar_Petrović_na_pobedničkom_postolju_u_ArandjelovcuPosle sedam trka seniorska ekipa Borca ubedljivo je prva, dok pojedinačno prva tri mesta zauzimaju Danilović, Zekavica i Antonijević. Kadet Aleksandar Petrović i mladji kadet David Kostić takodje su ubedljivo na prvom mestu, dok je Stefan Sretenović na trećem mestu. Ekipno juniori i kadeti su na trećem mestu, a mladji kadeti na drugom.

Zadnja trka u sezoni održava se u subotu i nedelju 11 i 12.oktobra, trkom za otvoreno Prvenstvo Balkana, a ujedno i zadnjom trkom za Kup Srbije u Nišu. Za Reprezentaciju Srbije nastupiće kompletna seniorska ekipa Borca, Danilović, Zekavica, Stefanović i Antonijević, junior Nikola Tripković i kadet Aleksandar Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.