NOVE POBEDE BICIKLISTA BORCA NA KUPU SRBIJE

posted in: Vesti | 0

Na Kupu Srbije u drumskom biciklizmu koji je održan u Čelarevu, prva mesta osvojili su senior Borca Ognjen Ilić, masters Slaviša Vesković, seniorska i juniorska ekipa, druga mesta osvojili su seniorka Irina Stevanović, mladji poletarac Djordje Stanisavljevič, a treća mesta junior Boško Veličić i mladji poletarac David Dragović.

Kup Srbije u drumskom biciklizmu u disciplini pojedinačni hronometar održan je u Čelarevu u subotu 27.05.2023.godine. Seniori su vozili stazu dužine 36km, a pobedu je ostvario Ognjen Ilić ispred Dušana Rajovića, PRO TEAM BAHREIN i Luke Turkulova, CONTINENTAL TEAM KRANJ. Ovo je lep uspeh Ilića jer je on zajedno sa ostalim članovima reprezentacije Srbije dan pre ove trke završio medjunarodnu trku oko Albanije i direktno došao na start. Lep rezultat, osmo mesto, ostvario je i Dejan Cogoljević koji je nastupio na običnom biciklu bez specijalnih aerodinamičnih dodatak za disciplinu hronometar, a i on je došao direktno sa trke oko Albanije. Ekipno prvo mesto ostvario je Borac.

Seniorke su vozile stazu dužine od 18km. Ponovo je prijatno iznenadila Irina Stevanović kojoj je ovo druga trka u karijeri, osvojivši drugo mesto.

Juniori su vozili stazu dužine 18km, Boško Veličić osvojio je treće mesto. Očekivala se pobeda od njega, ali s obzirom da nije imao adekvatan bicikl, rezultat je zadovoljvajući. Vukašin Jovančević osvojio je četvrto, a Ćeriman Filip sedmo mesto. Ekipno Borac je ubedljivo bio prvi.

Kadeti su vozili stazu dužine 10km. Stefan Vučićević osvojio je četvrto mesto sa malim zaostatkom za nosiocima medalja, uz poboljšan rad od njega se može očekivati medalja na predstojećem Prvenstvu Srbije.


Mladji poletarci vozili su stazu dužine od 2km. Djordje Stanisavljević osvojio je drugo mesto, a David Dragović treće mesto.


Masters Slaviša Vesković u kategoriji preko 50 godina osvojio je prvo mesto.

Naredni nastup biciklisti Borca imaće na Kupu Srbije u Odžacima 04.06.2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.