NOVIH ŠEST TITULA DRŽAVNOG PRVAKA ZA BICIKLISTE BORCA

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu titulama Prvaka Srbije okitili su se senior Ognjen Ilić, junior Boško Veličić u dve discipline, juniorska ekipa, masters Slaviša Vesković, mladji poletarac Djordje Stanisavljević, ekipa mladjih poletaraca.

Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu održano je u petak 23.06.2023. godine u disciplini pojedinačni hronometar u Erdeviku. Seniori su vozili stazu dužine od 30km. Ubedljivu pobedu osvario je takmičar Borca Ognjen Ilić, koji je postavio rekord staze i vozio prosečnom brzinom od 50,633km/h, sa pet okreta gde je morao da koči i kreće iz mesta. Ovim rezultatom on je ispunio normu za nastup na Svetskom prvenstvu koje se održava u Škotskoj.

Juniori su vozili stazu dužine 20km. Boško Veličić je pobedio sa prednošću od 7 sekundi, ali vozio je bicikl star oko 20 godina koji je prilagodjen ovoj disciplini. Lep rezultat napravio jei Vukašin Jovančević osvajanjem četvrtog mesta.

U kategoriji kadeta Borac nije imao predstavnika jer se Stefan Vučićević dva dana pre trke povredio i nije mogao da nastupi. Ovo je velika šteta za njega i klub jer se tu očekivala sigurna medalja.

 

U kategoriji mladjih poletaraca, takmičara do 11 godina, koji su vozili 2km, prvo mesto osvojio je Dordje Stanisavljević, a David Dragović bio je četvrti.

U kategoriji dečaka do 9 godina, koji su vozili 2Km, drugo mesto osvojio je Damjan Dimitrijević.

 

U kategoriji mastersa, takmičara preko 50 godina prvo mesto osvojio je Slaviša Vesković. On je u apsolutnoj konkurenciji mastersa imao drugo vreme, što je za svaku pohvalu.

Prvenstvo Srbije u disciplini drumska trka, održano je u nedelju 25.06.2023, na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori su vozili 13 krugova po 11,3km u ukupnoj dužini od 146,9km. Na startu su bili svi najbolji biciklisti iz Srbije. Borac se pojavio sa svojom najboljom ekipom, ali ovog puta podmladjena ekipa nije mogla da se suprostavi  srpskim profesionalcima koji nastupaju za svetske ekipe.  Već u ranoj fazi trke odvojila se vodeća trojka Dušan Rajović-WORLD TOUR ekipa BAHREIN, Djordje Djurić -ADRIA NOVO MESTO i Veljko Stojnić-PRO TOUR ekipa CORATEC . Oni su u takvom rasporedu odvezli celu trku I na kraju pobedili. Najolje plasiran takmičar Borca bio je Dušan Kalaba na petom mestu, Dejan Cogoljević na osmom I Ognjen Ilić na devetom mestu. Ekipno Borac je osvojio treće mesto.

Juniori su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od od 113km. Boško Veličić je uspeo da objedini titulu od petka tako da je u uzbudljimom sprintu pobedio ispred Dušana Stanića iz LOTUS TIMA Sombor. Vukašin jovančević osvojio je četvrto, a Ćeriman Filip sedmo mesto. Ovo je bilo dovoljno da BORAC osvoji prvo mesto ekipno.

 

Kategorija do 11 godina vozila je stazu 5 krugova po 2km. Djordje Stanisavljević je pokušao da objedini titulu, ali zbog taktičke greške u tome nije uspeo i osvojio je treće mesto. David Dragović bio je peti, a ekipa Borca prva.

Kategorija do 9 godina vozila je stazu  2 kruga po 2km. Damjan Dimitrijević opet je osvojio drugo mesto. S obzirom da je on najmladji učesnik, ovo je za njega odličan rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.