Održan edukativni seminar „ Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“

posted in: Vesti | 0

04Biciklistički klub Borac 4. i 5. jula u Eko kampu na Kablaru za učenike osnovnih i srednjih škola iz Čačka organizovao je seminar „Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno“. Seminar je organizovan u okviru istoimenog projekta koji finansira Naftna industrija Srbije u okviru programa „Zajednici zajedno“.Na seminaru je učestvovalo 15 učenika iz 5 srednjih i 5 osnovnih čačanskih škola.

“Pohađanjem seminara učenici su kroz teorijsku i praktičnu obuku stekli potrebna znanja o značaju bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva, sportskog rekvizita i saobraćajnim pravilima koja se moraju poštovati. Učenici su nakon ovog seminara osposobljeni da kao vršnjački edukatori stečena znanja prenesu svojim drugarima” ističe Ivan Rvović iz biciklističkog kluba Borac.01

Osim formalnog dela učenici su imali priliku da se upoznaju sa zaštićenim prirodnim dobrom “Ovčarsko-kablarskom klisurom” i njenim izuzetnim prirodnim prirodnim i antropogenim vrednostima. Sa vrha Kablara imali su priliku da posmatraju specifičan objekat geonasleđa, uklještene meandre Zapadne Morave, zatim Ovčarsko-kablarsku klisuru, čačansku kotlinu i nekoliko manastira Srpske svete gore.

 

U okviru projekta “Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno” u narednom periodu očekuju nas mnogobrojne aktivnosti i to: biciklijada do Slatinske banje 18. jula, biciklijada do Koštunića u avgustu, uređenje tri parkirališta za bicikle u gradu, projekcije filmova, edukativna predavanja i izložba fotografija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.