ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA BICIKLISTIČKOG KLUBA BORAC

posted in: Vesti | 0

U četvrtak 12.03.2015.godine održana je treća redovna Skupština biciklističkog kluba BORAC iz Čačka u ovom sazivu. Skupština je održana u maloj sali Hotela Beograd, sa početkom u 19,00 sati uz prisustvo 22 delegata od 29 koliko broji Skupština. Pored delegata rad Skupštine pratio je i Pomoćnik Gradonačelnika za društvene delatnosti Grada Čačka, Gospodin Aleksandar Dačić, kao i gosti iz biciklističkog kluba Metalac iz Kraljeva, više bivših takmičara kluba., i predstavnici sredstava informisanja.

U radnom delu Skupštine, Predsednik kluba dr Vladimir Milošević, podneo je Izveštaj o radu za prethodnu godinu, u kome je istaknuto da je to bila jedna od najuspešnijih godina u rezultatskom smislu. Osvojeno je preko deset titula državnog prvaka, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Raduje činjenica da su te titule donosile sve uzrasne kategorije u klubu, tako da se za budućnost ne treba brinuti. Za svoje rezultate seniorska ekipa proglašena je za najuspešniju ekipu u Gradu Čačku za prošlu godinu, Marko Danilović za sportistu Grada i Predrag Prokić za najuspešnijeg trenera.
U poslovnom smislu klub je iskazao gubitak, jer je izvršena prinudna naplata od strane MUP-a Republike Srbije za troškove obezbedjenja trke CLASSIK Beograd-Čačak iz 2008.godine, kao i fakturisanje istih usluga za trku koja je održana 2012.godine. Zbog ovoga klub prošle godine nije održao trku CLASSIK Beograd-Čačak i ubuduće tu trku neće organizovati, već će organizovati trku za NAGRADU ČAČKA samo na teritoriji Grada Čačka.

U programu rada za ovu godinu postavljeni su visoki ciljevi, odbrana svih titula iz prošle godine, ali i postizanje značajnih rezultata na medjunarodnom planu. Ova godina je predolimpijska kada se ispunjava norma za odlazak na Olimpijske igre u Brazil. Nosioci reprezentativnog programa biće upravo takmičari BORCA, što daje nadu da će klub posle Miće Brkovića iznedriti novog Olimpijca. Ove godine održavaju se prve Olimpijske igre Evrope u Azerbejdžanu, na kojima se takodje očekuje učešće nekog od biciklista BORCA.

Izveštaj o radu za 2014.godinu i Program rada za ovu godinu usvojeni su jednoglasno.

Velika zahvalnost upućena je generalnom sponzoru, preduzeću AUTO Čačak, generalnom uvozniku automobila ŠKODA za Srbiju i Gradu Čačku na podršci koju pružaju klubu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.