ODRŽANA TREĆA OVOGODIŠNJA BICIKLIJADA

posted in: Vesti | 0

 

BICIKLIJADA-Kostunici-2015-plakat

U nedelju 23.avgusta 2015.godine održana treća ovogodišnja BICIKLIJADA u okviru projekta VOZI BICIKL, ŽIVI ZDRAVO I KVALITETNO, koga finansira Naftna industrija Srbije, a sprovodi Biciklistički klub BORAC.

Biciklijada je okupila oko 120 učesnika svih starosnih dobi, a održana je na relaciji Čačak-Koštunići. Posle okupljanja na gradskom trgu, upoznavanja učesnika sa tehničkim detaljima, programom i zajedničkog fotografisanja, karavan je krenu put Koštunića uz pratnju saobraćajne Policije. Pauza je napravljena na polovini puta u Miokovcima gde je organizator svim učesnicima pripremio okrepljenje u vidu hladnih lubenica, bezalkoholnih pića i energetske hrane. Posle pauze od 20 minuta karavan je nastavio put i posle oko dva sata lagane vožnje i preveženih 28km stigao u Eko selo u Koštuniće. Domaćin biciklistima u Eko selu, bilo je preduzeće JOMIL, koje je priredilo okrepljenje u vidu domaćih specijaliteta( gibanice, uštipci, pite, sokovi…).

Više fotografija ovde!

Lepo vreme koje je bilo tog dana dalo je posebni užitak lepom druženju. U Koštunićima karavan se zadržao dva sata i u okviru tog vremena svi su imali na raspolaganju sportske terene, a i organizovana je trka sa MTB biciklama u discilplini eliminator. Najbolji su nagradjeni sa prigodnim poklonima, ali posebne poklone dobile su i pripadnice lepšeg pola, kojih je ovaj put bilo mnogo više nego na ranijim okupljanjiima.

Povratak za Čačak takodje je bio organizovan i sproveden od strane saobraćajne policije. Svi učesnici su bili oduševljeni organizacijom, a mnogi su po prvi put u jednom danu prevezli biciklom više od 50km i uvideli da je to idealno prevozno sredstvo sa kojim se bez većih napora može preći i veća razdaljina.

Biciklistički klub BORAC u okviru projekta VOZI BICIKL, ŽIVI ZDRAVO I KVALITETNO, planira u narednom periodu postavljanje nekoliko parkirališta za bicikle u Gradu Čačku, a sa početkom školske godine i edukativna predavanja za mlade o načinima vodjenja kvalitetnog života. Krajem godine planirana je izložba fotografija sa svih biciklističkih dogadjanja u Gradu Čačku i putovanja Čačana na biciklu po svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.