Otkazana trka „Putevima kralja Nikole“

posted in: Stare vesti | 0

Dva dana uoči starta otkazana je trka „Putevima kralja Nikole“ (kategorija 2.2) u Crnoj Gori. Organizatori su poslali obaveštenje o otkazivanju zbog nedostaka sredstava, a neke ekipe (Rumunija, Grčka… ) su već stigle u Cetinje na start!
– Imali smo sreće što smo kod Žarkova, pošto smo krenuli nešto kasanije, dobili informaciju da je trka otkazana i vratili smo se u Beograd. Sreli smo i ekipu budimpeštanskog „P nivo betonekspresa“ koja je jutros krenula na put i obavestili smo je da nema trke – kaže mladi trener profi tima „Partizan Srbija“ Dušan Banović. – Odmah smo reagovali i uspeli da obezbedimo da nas prime organizatori serije trke u Moskvi. Već ovog vikenda vozićemo tri jednodnevne trke kategorije 1.2 za UCI bodove, a potom od 5. do 10. maja je etapna trka kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“. U svakom slučaju, imaćemo dobar program u pauzi nastaloj zbog otkazivanja trke „Putevima kralje Nikole“.


Profi tim „Partizan Srbija“ u Moskvi će voziti u sastavu Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Svetislav Blagojević, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica. Vodiće ih Dušan Banović.
Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić nije zadovoljan zbog otkazivanja trke u Crnoj Gori, jer je organizator primio dve ekipe Srbije – „Partizan Srbija“ i regionalni tim Srbije, a u majicama bjelopoljskog Ciklomonta vozilo bi još pet – šest vozača iz Srbije!
– Praktično, imali bismo na trci skoro sve naše seniore i planirali smo je kao dobru etapu u priprema za trku „Kroz Srbiju“ u junu – objasnio je Čubrić. – Dobro je što je „Partizan Srbija“ obezbedio učešće u na trkama u Rusiji, bar će njihovi vozači da imaju program. Mi do kraja maja i početka juna imamo samo domaće trke, a tada planiram da dve selekcije učestvuju u inostranstvu, jedna na trci „Velika nagrada Kranja“ u kategoriji 1.1 a druga na trci u Slovačkoj.
Trka „Putevima kralja Nikole“ bila je planirana da startuje 29. aprila i da ima ukupno tri etape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.