Palo 40 juniora na EŠ!

posted in: Vesti | 0

OLOMOUC, 20. jul (Info centar)

– Juniorsku trku, u kojoj Srbija nije imala predstavnike, na Prvenstvu Evrope u Olomoucu u Češkoj obeležio je pad grupe od oko 40 biciklista koji selekor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić ovako opisuje:

– Pravi masakr! Svi su bili nervozni ko će prvi da izađe na kocku i došlo je do pada, na oštroj nizbrdici. Organizator je, iz meni nashvtljivih razloga, na ovako teškoj stazi, posle brda ubacio pred oštru nizbrdicu još jedno brdo sa usponom od 20 procenata sa kockom na uskom putu gde jedva trojica biciklista mogu da prođu uporedo, a ko stane ne može ni peške da krene!? Najgore je što postoji alternativni prvac gde se inače vozi jedna od trka u Olomoucu sa odličnim, širokim, drumom i mnogi menadžeri ekipa su protestovali tražeći da se promeni staza za vozače do 23 godine. Predložio sam da prvih pet krugova u trci za bicikliste do 23 godine idu kako je planirano a da se potom prebace na alternativni, obilazni pravac. Ali, slaba vajda, ostalo je da i vozači do 23 godine startuju na istoj stazi…

U nedelju 21. jula od 10 časova na stazi od 165 km (15 plus ulazni krug) startovaće vozači do 23 godine Jovan Zekavica, Stefan Stefanović (obojica Borac) i Miloš Borisavljević (CCN Metalac), a od 15 časova juniorka Jelena Erić (CCN Metalac) na stazi od 75 km (šest plus ulazni krug)

U juniorskoj trci odstalo je oko 80 biciklista! Završilo je samo 85 takmičara. Prva dva mesta pripala su Francuzima, pobedio je Frank Bonamur koji je stazu od 126 km prešao za 3:18,28 časova (prosek 38 km na čas) i za 22 sekunde pretekao sunarodnika Eli Žespera. Treće mesto pripalo je Matijasu van Gomelu (Belgija) sa 46 sekundi slabijim vremenom.

Italijanke su osvojile prva dva mesta u trci za biciklistkinje do 23 godine. Pobedila je Suzana Zorci koja je na 126 km zabeležila vreme 3:47,01 časova (prosek 33,3 km na čas). Bila je tačno minut brža od zemljakinje Frančeske Cauz, dok je bronzanu medalju osvojila Ukrajinka Gana Solovei sa 1,05 minuta zaostatka.

Trku je završlo 49 takmičaki, a preko 30 ih je odustalo.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.