Paraolimpijci završili prireme na Srebrnom jezeru

posted in: Stare vesti | 0

Srpski paraolimpijski biciklistički tandem slabovidi kopilot Milan Petrović i pilot srpski reprezentativac iz kragujevačkog Radničkog Goran Šmelcerović, sa selektorom Dušanom Banovićem, pripremali su se na Srebrnom jezeru za Paraolimpijske igre u Londonu od 29. avgusta do 9. septembra.

– Zahvaljujući pomoći paraolimpijskog komiteta Srbije, organizovali smo dvonedeljne pripreme u izvanrednim uslovima – kaže Dušan Banović.- Učestvovaćemo u drumskoj trci 8. septembra i nadam se dobrom plasmanu obzirom smo odlično radili, ali smo svesni i kokrucnije, pogotovo u ovoj kategoriji. Međutim, imamo dobar tandem, pred nama su još dve nedelje rada i mislim da ćemo vrh forme dostići uprvo na Olimpijskim igrama u Londonu…

Planirate da odete ranije?

– Već 22. avgusta bićemo u Londonu i nadam se da ćemo moći da dobro upoznamo stazu i da se prilagodimo uslovima i života u olimpijskom srlu kao i da se naviknemo na atmosferu – dodao je Banović.- Šteta što nismo mogli da kvalifikujemo više posada u više disciplina jer je to i prilika za veći broj startova i samim tim i plasmana.

Srbiju će na Paraolimpijskim igrama u Londonu predstavljati 14 sportista u atletici, streljaštavu, stonom tenisu i biciklizmu, između ostalih, atletičarka Tanja Dragić, svetska prvakinja i svetska rekorderka u bacanju koplja, atletičar Draženko Mitrović šampion sveta i svetski rekrdred i osvajač srebrne medalje u Pekingu u bacanju diska, atletičar Miloš Grlica, evropski prvak i osvajač bronzane medalje u Atini u bacanju koplja, atletičar Željko Dimitrijević, evropski prvak u bacanju čunja, biciklista Milan Petrović, prvak Srbije, stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, evropska i svetska prvakinja i osvajačica srebrne medalje u Pekingu, stonoteniser Zlatko Kesler, aktuelni svetski i evropski prvak i četvorostruki osvajač medalja na Paraolimpijskim igrama i drugi. Tim prati devet trenera i 11 članova delegacije.

Našu zemlju je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. predstavljalo 14 sportista, a osvojene su dve srebrne medalje – Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu i Draženko Mitrović u bacanju diska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.