Petostruki šampioni kod gradonačelnika

posted in: Vesti | 0

DSCF4159

Gradsko rukovodstvo priredilo je danas prijem za bicikliste Borca koji su na nedavnom Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu osvojila pet šampionskih titula. Titule su pripale seniorskoj ekipi, mlađim kadetima, Marku Daniloviću, u konkurenciji vozača do 23 godine, Davidu Kostiću, mlađem kadetu.Osvojene su u izuzetno teškim okolnostima, s obzirom da su se pre državnog prvenstva, na trci kroz Srbiju, povredili reprezentativci Jovan Zekavica i Stefan Danilović. Jovan je, osim teže povrede kuka, doživeo i potres mozga, a Stefan je povredio koleno i rame. Uprkos takvim pehovima, njih dvojica su se takmičila na Prvenstvu Srbije i pomogli ekipi da postigne vrhunske rezultate.

– Na istom takmičenju prošle godine smo bili drugi, a ostaje nam da dogodine branimo šampionske titule. U 2015. borićemo se da reprezentativci iz Čačka dostignu normu i plasiraju se na Olimpijske igre u Brazilu. Na ovoj poslednjoj trci nam se povredio i Marko Danilović. Da nije bilo svih tih okolnosti, mi bismo postigli još bolje rezultate. Takoreći, mi smo amaterski klub, a nastupamo i na mnogim svetskim takmičenjima – podsetio je sekretar BK Borac i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dragan Dostanić.

DSCF4127

Nekada dvostruki učesnik Olimpijskih igara, u Barseloni i Seulu, sada veteran Mićo Brković zamolio je gradsko rukovodstvo da pomognu i podrže mlade čačanske bicikliste, ne bi li im put do Rio de Ženeira bio još bliži i ostvarljiviji. -Znamo da su vaši rezulatati plod velikog rada i entuzijazma. Imate izuzetnog trenera i vrhunske uzore Mića Brkovića i Dragana Dostanića. Budite i vi uzor generacijama koje dolaze. Grad je oduvek podržavao sport i sportiste i očekujte finansijku nagradu za postignute rezultate – obećao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

DSCF4130

Prema rečima zamenika predsednika Skupštine grada Vladana Milića, biciklisti će u drugoj polovini godine moći da konkurišu za novčanu nagradu za postignute rezulate na Prvenstvu u drumskom biciklizmu. Čestitke aktuelnim prvacima uputili su i zamenik gradonačelnika Radenko Luković i pomoćnik Aleksandar Dačić. Luković je podsetio da i pored velikog opterećenja, u gradskog budžeta, sport ne sme da trpi, naročito uspešni sportisti. Grad je ove godine izdvojio za sport 45 miliona, što je veća suma nego za agrarni budžet.

I reprezentativci Borca Jovan Zekavica, Marko Danilović, Stefan Stefan i njihov trener Predrag Prokić obećali su da će naredne godine braniti šampionske titule. Kako reče Jovan Zekavica, mnogi sportisti bi odustali od takmičenja posle takvih povreda, ali ne i bicikisti. Njemu su ožiljci još uvek, itekako, uočljivi na rukama.

Seniori i kadeti-šampioni dobili su od gradskog rukovodstva delo „Album starog Čačka 1870-1941“.  Vratićemo Brkovića u klub – Cilj nam je da u 2015. vratimo Mića Brkovića u Biciklistički klub Borac. On trenutno radi u Sportskom centru „Mladost“, ali mesto mu je pored ovih mladih ljudi koji bi tek trebalo da postižu još bolje rezulatate – rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić. Impozantan je i podatak da je dvostruku olimpijac za 24 godine bavljenja biciklizmom prešao više od 550 hiljada kilometara. – Čačak je uvek imao dobre bicikliste i imaće ih u buduće – napomenuo je Brković. U našem gradu bicilizam živi već 120 godina, a 2016. Biciklistički klub Borac slavi sedam decenija postojanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.