Predsednik BSS Dragan Dostanić predložiće UO BSS da se ipak pošalju takmičari na SP u Melburn!

posted in: Stare vesti | 0

Zbog nedostatka kvoruma, planirana sednica Upravnog odbora BS Srbije nije održana u Valjevu u pauzi između Šampianata Srbije u brdskoj vožnji i Šampionata Srbije u kriterijumu, ali se, kako je istakao predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dragan Dostanić, održao radni sastanak sa koga je i potekao predlog da se na Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra ipak pošalju takmičari!

– Srbija ima pravo na tri startera u kategoriji elita i četiri u kategoriji biciklista do 23 gdine, ali je finansijska situacija u savezu takva da eventualno, uz ogromne napore, možemo da pošaljemo, zbog skupih avionskih karata, maksimalno četiri osobe i to samo ako se sprovedu dobre pripreme na pravim trkama – istakao je Dostanić. – Otežavajuća okolnost je što je naš najbolji vozač do 23 godine Gabor Kasa bolestan, pitanje je da li će se oporaviti da može da se punom snagom priprema za šampionat sveta. Od selektora Čubrića, očekuje se da pripremi ozbiljan plan trka i da svaki kandidat ode maksimalno pripremljen. Predložiću članovima UO BSS da prihvate predlog da se učestvuje, ali samo pod ovim uslovima.

Sastanku su, uz predsednika Dostanića, prisustvovali su i članovi UO BSS Nebojša Subić, Miroljub Krstić i Bata Uskoković, generalni sekretar BSS Petar Rokvić kao i član Stručne komisije Branko Banović i selektor Radiša Čubrić.

Srbija je kao 16. nacija u Evropi, izuzimajući zemlje koje su se kvalifikovale kroz svetsku listu (Pro tur), dobila je pravo na tri vozača u drumskoj trci. U toj grupi su i Norveška, Velika Britanija, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Litvanija, Estonija i Irska. Kroz Pro tur pravo da prijave 14, a da stratuje devet vozača, dobile su Španija, Italija, Belgija, Astralija, SAD, Rusija, Švajcarska, Nemačka u Holandija, dok je Kazahstan dobio takođe mogućnost da prijavi 14, ali da stratuje sa šest vozača.

U kategoriji biciklista do 23 godine, Srbija je dobila mogućnost da četvorica učestvuju na SP. U toj grupi su i Španija, Moldavija, Austrija i Norvešaka, a Srbija je zauzela 18. mesto na listi nacija. U glavnoj grupi (petorica stratuju) je 15 zemalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.