Prijem za biciklističku reprezentaciju Srbije u ambasadi u Moskvi

posted in: Stare vesti | 0

Članove biciklističke reprezentacije Srbije i rukovodstvo primila je ambasador Srbije u Moskvi profesor dr Jelica Kurjak sa saradnicima. Srpski biciklisti nalaze se u glavnom gradu Rusije na seriji trke, od kojih je najvažnija „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove…

– Prijatno smo bili iznenađeni kada nam je prof. dr. Jelica Kurjak, naš ambasador u Rusiji, čestitala na pobedi Ivana Stevića u prvoj od tri jednodnevne trke „Kup grdanačelnika“ u kategoriji 1.2 za olimpijske bodove – rekao je selektor Radiša Čubrić.- Čuli su o tom uspehu, koji je izuzetno lepo odjeknuo i u ruskim medijima, ali je i motivisao sve naše vozače i nadamo seda će biti dobrih vesti i sa etapne trke. Obavestili smo naše domaćine i o poteškoćama i problemima sa kojima se suočava biciklistički sport i o važnosti učešća na ovakvim trkama na kojima se osvajaju bodovi presudni za odlazak na OI u Londonu 2012. ali i na Šampionat sveta u septembru u Kopenhagenu.
Profesoru dr Jelici Kurjak uručen je dres reprezentacije Srbije sa potpisima svih članova.
„Pet krugova oko Moskve“ startuje u četvrtak po podne prologom na stazi Krilatsko na kojoj je 1980. vožena jedna od najtežih olimpijskih trka u istoriji. Trka se završava 9. maja na Crvenom trgu odmah posle tradicionalne parade u čast Dana pobede nad fašizmom. Učestvuje oko 140 biciklista iz 12 zemalja. Prolog je 4,2 km, prva i druga etapa od 148 i 120 km voziće se ulicama Moskve, treća etapa je na Krilatskom od 163,2 km i poslednja, takođe ulicama Moskve, je 129,6 km.
Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Žolt Der koji je zbog loma lakta na trci „Oko Grčke“ pre tri sedmice trenutno van stroja. Bio je šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu. Ukupni nagradni fond je oko 14.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.