PET PRVIH MESTA NA PRVENSTVU SRBIJE U BICIKLIZMU U BRDSKOJ I KRITERIJUMSKOJ VOŽNJI ZA BICIKLISTE BORCA

posted in: Vesti | 0

SAM_6942Na biciklističkom Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji, održanom u Čačku 16.08.2015. godine Stefan Stefanović osvojio tri titule Prvaka Srbije, Jovan Zekavica jednu, kao i veteran Toni Smiljanić.

Biciklistički klub BORAC u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije organizovao je Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji( ulične trke) u nedelju 16.08.2015.godine. Pre podne voženo je brdsko prvenstvo na usponu uz Jelicu od Beljine preko Pridvorice do prevoja. Seniori su vozilim stazu dugu 7,3km na kojoj je pobedu ostvario Jovan Zekavica ispred takmicara iz OBK BEOGRADA Nebojiše Jovanovića i Marka Stankovića. Stefan Stefanović bio je četvrti u apsolutnoj kategoriji, ali pobedio je u kategoriji vozača do 23 godine. U toj kategoriji Marko Danilović osvojio je drugo mesto. Od mladjih kategorija najbliži medalji bio je kadet Borca David Kostić osvajanjem četvrtog mesta. Lep rezultat ostvario je masters Borca( takmičari preko 40 godina) Toni Smiljanić koji pobedio u apsolutnoj kategoriji za veterane.

Posle  podne vožene su ulične trke  najužim centrom Čačka. U toku prvih trka na kojima su nastupali najstariji i najmladji pala je jaka kiša, stazu napravila izuzetno klizavom, što je dovelo do velikog broja padova. Na sreću nije bilo težih posledica. Kako je kiša prestala drugi deo takmičenja protekao je u idealnim uslovima. U konkurenciji seniora, Stefan Stefanović uspeo je da odbrani prošlogodišnju titulu kako u apsolutnoj konkurenciji, tako i u konkurenciji takmičara do 23 godine. Pobedio je ispred Nikole Kozomore iz Metalca Kraljevo i Gabora Kase iz Spartaka Subotica. U konkurenciji takmiučara do 23 godine Stefanu su na postolju pravili društvo njegovi klupski drugovi Marko Danilović i Goran Antonijević.

U juniorskoj konkurenciji Aleksandar Petrović osvojio je drugo mesto, dok je u konkurenciji kadeta Stefan Sretenović bio četvrti.

photo-more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.