Prvo mesto za Stefana Stefanovića i Boška Veličića

posted in: Vesti | 0

Stefan Stefanović takmičar biciklističkog kluba Borac pobednik je “Nagrade Čačka” u generalnom plasmanu. On je na brdskoj trci osvojio treće, a u drumskoj drugo mesto što je bilo dovoljno da trijumfuje za “Nagradu Čačka”. Drugoplasirani je vozač beogradskog kluba “Partizan” Andrej Galović, a treće mesto zauzeo je Marko Danilović iz čačanskog Borca.


Za nagradu Čačka u kategoriji kadeta takmičar borca Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto a u kategoriji mlađih kadeta Boško Veličić prvo mesto.

Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska trka i kriterijum ( ulična trka) , održano je u Čačku u subotu 24.08.2019. godine u organizaciji Biciklističkog kluba BORAC I Biciklističkog saveza Srbije. Rezultati brdske trke i kriterijuma su sabirani i najbolji ukupno su osvojili “Nagradu Čačka” Učešće na trkama je uzelo oko 200 takmičara iz svih klubova iz Srbije.


Pre podne voženo je brdsko prvenstvo sa startom u Beljini, preko Pridvorice sa ciljem na vrhu Jelice. Seniori su vozili stazu dužine 7,3km. Prvo i drugo mesto su osvojili takmičari Partizana Andrej Galović i Dušan Veselinović dok su biciklisti Borca Stefan Stefanović i i Marko Danilović osvojili treće i četvrto mesto. Mlađe kategorije takmičara Borca su takođe ostvarile zapažene rezultate. Kadet Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto, mladji kadet Boško Veličić je bio prvi a Junior Aleksa Radmilac peti. U kategoriji mastersa Nenad Jevtović je osvojio treće mesto apsolutno a prvo mesto u svojoj kategoriji dok je Toni Smiljanić bio drugi u svojoj kategoriji.

U popodnevnim satima ulicama centra grada voženo je prvenstvo u kriterijumskoj vožnji. Seniori su vozili 24 kruga po 1300m, gde je svaki treći krug bio bodovni. U veoma dinamičnoj trci senior Borca Stefan Stefanović osvojio je drugo mesto a Marko Danilović četvrto. U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević je osvojio treće mesto, mladji kadet Boško Veličić drugo mesto a junior Aleksa Radmilac peto mesto. Masters Miroslav Bogdanović osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.