Radovanović drugi Uskoković treći na Dunavskom kupu u Vinkovcima

posted in: Stare vesti | 0

Za 18 godina postojanja, najmasovnije takmičenja amatera i rekreativaca na Balkanu Dunavski kup, prvi put je „izašao“ van granica Srbije!
Šesta trka održana je po lepom vrmenu na stazi u Vinkovcima a domaćin i organizator bio je klub “Sokol Cestorad“ iz Vinkovaca. Startovalo je 37 biciklista i biciklistkinja iz Srbije, Mađarske, BiH i Hrvatske, a učestvovale su i članice ženske reprezentacije Hrvatske.

Srpski biciklisti dominirali su u prvom delu trke na 60 kilometra (20 krugova). Partizanov vozač Dragoljub Simić krenuo je na polovini staze u beg, ali je tri kruga pre kraja ulovljen, pa je pobednika odlučio sprint. Slavio je zagrebački veteran Zvonimir Radotić iz Dubrave, ispred dva srpska vozača Slobodana Radovanovića iz novosadskog Elita i Miroslava Bate Uskokovića predsednika beogradskog Partizana.
Tri naredne trke su idućeg vikenda. Prvo će se 5. juna u Bačkom Petrovcu voziti drumska trka na 52 kilometra, a 6. juna su dve trke. Pre podne u Bačkom Petrovcu hronometar na 13 km, po podne u Rakovcu brdska trka na osam kilometra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.