SA PETROVARADINA DO PARIZA

posted in: Vesti | 0

U organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, na Petrovaradinskoj tvrđavi u nedelju, održana je jedina međunarodna UCI biciklistička trka ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za OI u Parizu.

Foto Miloš Stepanović

Peti Petrovaradin fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival, okupio je najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Rumunija, Češka, Austrija, Grčka, Mađarska i Norveška.

Foto Miloš Stepanović

Oko 250 biciklista iz Srbije, regiona i sveta takmičilo se u 15 starosnih kategorija, a ova međunarodna UCI trka pobednicima među juniorima i juniorkama donela je 30 olimpijskih bodova i pobednicima među seniorima i seniorkama 60 olimpijskih bodova.

Foto Miloš Stepanović

U elitnoj trci trijumfovali su Austrijanac Maksimilijan Foidl i Aleksandra Adam iz Grčke. Među muškim seniorima, drugo mesto osvojio je Žombor Palumbi iz Mađarske, dok je treće mesto pripalo Andrinu Gesu iz Švajcarske.

U ženskoj konkurenciji drugo mesto osvojila je takođe Grkinja Eirini Marija a trće Dunja Ivanova.

Juniorsku trku obeležili su Norvežanin Marius Aon koji je osvojio prvo mesto, Damjan Stanišić iz Srbije drugo mesto i trećeplasirani Viktor Trmčić, takođe iz Srbije. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Gala Ratković iz Srbije.

Foto Miloš Stepanović

Sunčan dan na Petrovaradinskog tvrđavi privukao je dosta ljubitelja planinskog biciklizma, te su navijači bodrili takmičare i napravili sjajnu atmosferu duž cele takmičarske staze. Biciklistički klub Novi Sad nastojaće da nastavi sa uspešnom organizacijom kako nacionalnih, tako i međunarodnih trka, postavljajući Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.