ŠAMPION SRBIJE – OGNJEN ILIĆ

posted in: Vesti | 0
Ognjen Ilić, Prvak Srbije na drumu za 2024

Na Prvenstvu Srbije u biciklizmu, senior BORCA ognjen Ilić osvojio šampionsku titulu u Olimpijskoj disciplini-drumska trka, a u vožnji na hronometar osvojio drugo mesto i samim tim postao najozbiljniji kandidat za odlazak na Olimpijske igre. Titule prvaka Srbije osvojli i ekipe dečaka do 9 i dečaka do 11 godine, Damjan Dimitrijević dečaci do 9 godina, Slaviša Vesković masters preko 50 godina. Medaljam se još okitili Vuk Jevtović dečaci do 11 godina, Uroš Rabrenović dečaci do 13 godina, Toni Smiljanić masters preko 50 godina i seniorska ekipa.

Ognjen Ilić, Prvak Srbije na drumu za 2024 – prolazak kroz cilj!

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu održano je u disciplini pojedinačni hronometar u Erdeviku 21.06.2024.godine, a drumska trka na autodromu Beranovac kod Kraljeva u nedelju 23.06.2024.godine.

Pobednici Prvenstva Srbije u vožnji na hronometar 2024, seniori

U vožnji na hronometar Ognjen Ilić u seniorskoj konkurenciji nije odbranio prošlogodišnju titulu, jer je ovaj put brži bio srpski profesionalac Dušan Rajović, dok je treći bio Veljko Stojnić Lotus team Sombor. U mladjim kategorijama Damjan Dimitrijević dečaci do 9 godina osvojio je prvo mesto, Nemanja Savić bio je četvrti. U kategoriji dečaka do 11 godina Vuk Jevtović osvojio je drugo, a David Dragović treće mesto. U kategoriji mastersa takmičara preko 50 godina Slaviša Vesković bio je prvi, a Toni Smiljanić drugi.

Damjan Dimitrijević, Prvak Srbije u vožnji na hronometar 2024, dečaci do 9 godina
Prvaci Srbije ekipno, dečaci do 9 godina
Prvaci Srbije ekipno dečaci do 11 godina
Vuk Jevtović i David Dragović, dečaci do 11 godina, Prvenstvo Srbije na hronometar
Slaviša Vesković i Toni Smiljanić, Prvenstvo Srbije u vožnji na hronometar 2024, mastersi preko 50 godina

Drumska trka za seniore bila je najduža u istoriji prvenstava Srbije, čak 180km, na veoma teškoj stazi, po veoma sparnom vremenu. Ovo je sve uradjeno da se vidi ko je najspremniji biciklista u Srbiji i koji treba da predstavlja Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Favoriti za pobedu su u početku dosta taktizirali, imali veliki zaostatak za vodećima. Na polovini staze Ognjen Ilić je uvideo da ako sad ne krene u poteru za vodećim da neće uspeti da ih stigne. Sa takmičarem iz Sombora Mihailom Stolićem i klupskim drugom Dejanom Cogoljevićem uspeo je da nadoknadi zaostatak od preko 10 minuta i da dva kruga pre kraja stigne vodeću grupu. U zadnjem krugu ostavlja ih sve na zadnjem usponu i sa prednošću od jednog minuta ostvaruje veliku pobedu.

Ognjen Ilić u solo vožnji na Prvenstvu Srbije 2024

Drugi i treći bili su biciklisti Lotus tima iz Sombora Jovan Divnić i Mihailo Stolić. Dejan Cogoljević zavšio je na šestom mestu, a najveći favoriti za pobedu Dušan Rajović i Veljko Stojnić bili su sedmi i osmi. Ekipno Borac je bio treći iza Lotus tima i Metalca iz Kraljeva.

Ognjen Ilić, Prvak Srbije na drumu za 2024
Porodica Ilić uvek uz Ognjena
Ognjen Ilic i Dragan Dostanic

U mladjim kategorijama, dečaci do 9 godina Damjan Dimitrijević osvojio je drugo mesto,  a ekipno Borac je bio prvi. U kategoriji dečaka do 11 godina Vuk Jevtović je osvoji drugo mesto, a ekipno Borac je bio prvi. U kategoriji dečaka do 13 godina Uroš Rabrenović osvojio je treće mesto.

Damjan dimitrijević, drugi na Prvenstvu Srbije drum 2024, dečaci do 9 godina
Vuk Jevtović, dečaci do 11 godina, na pobedničkom postolju
Uroš Rabrenović, treći na Prvenstvu Srbije 2024, dečaci do 13 godina

U narednim danima očekuje se odluka Biciklističkog saveza Srbije ko će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu. U Borcu očekuju da će to biti Ognjen ilić i da će klub i Grad Čačak posle Miće Brkovića dobiti  drugog olimpijca.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.