Sedmorka u Toskani

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 23. septembar (Info centar)

– Srpski biciklizam predstavljaće na Šampionatu sveta u Toskani od 22. do 29. sepembra šestoro takmičara, dve biciklistkinje i četvorica biciklista, saopštio je Biciklistički savez Srbije.
U eliti za muškarce startovaće Ivan Stević (OBK Beograd) a u eliti za dame Dragana Kovačević (Avala) za koju troškove snosi klub.
U kategoriji biciklista do 23 godina na stazu će izaći Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Jovan Zekavica i Marko Danilović (Borac Čačak).
U trkama za juniorski uzrast voziće Jelena Erić (CCN Metalac) i Luka Kotur (Partizan).
U stručnom štabu su selekor seniora Radiša Čubrić i selektor juniora Saša Gajičić.
Vođa delegacije BSS biće Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije a sekretar tima je Aleksandra Vantović…
Na Kongresu Međunarodne bicklističke unije (UCI) 27. septembra u dvorani „Nelson Mendela“ u Firnci, kada će biti izabran predsednik UCI u delegaciji BSS biće predsednik Branko Banović i v.d. generalnog sekretara Saša Gajičić.
Uz srpske bicikliste biće i ekipa RTS.
Prošle godine na SP u Holandiji, Miloš Borisavljević je bio 23. u juniorskoj trci u vremenu pobednika, 76. mesto osvojio je Nikola Kozomara u trci za vozače do 23 godine, dok je u eliti odustao Nebojša Jovanović.
Šampionat sveta u Toskani počeo je takmičenjem profesionalnih timova u disciplini ekipni hronometar. Na stazi od 57,7 km kod dama pobedio je tim Spešelajzd Lululemon (SAD) sa 1,11 minuta boljim vremenom od Rabo vumen tima iz Holandije i 1,33 minuta prednosti pred Orka AIS tima iz Australije. Ukupno je bilo 15 timova.
Kod muškaraca, takođe na 57,7 km u triler završnici titulu je odbranio Omega Farma Kvik step tim (Belgija) sa 81 stotinkom boljim vremenom od Orika grin edž tima iz Australije, dok su treći stigli na cilj vozači Skaj pro sajklinga iz Velike Britanije sa 22 sekunde slabijim vremenom. Ukupno je startovalo 35 ekipa.

Raspord takmičenja na SP

27. septembar – juniorke (82 km) od 8,30: Jelena Erić, vozači do 23 godine (173 km) od 13,00: Miloš Borisavljević, Jovan Zekavica i Marko Danilović.
28. septembar – juniori (140 km) od 8,30: Luka Kotur, žene – elita (141,5 km) od 14,00: Dragana Kovačević.
29. septembra – muškarci elita (272,26 km) od 10,00: Ivan Stević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.