Selektori razrešeni dužnosti, traže se novi

posted in: Vesti | 0

NIŠ, 13. oktobar (Info centar)

– Radiša Čubrić selektor seniora – drum, Nemanja Vajs selektor za planinski biciklizam i Saša Gajičić selektor juniora- drum, razrešeni su dužnosti na sednici Upravnog odbora Biciklističkog saveza Srbije u Nišu jer im je istakao mandat.

Klubovima i organzacijama dat je rok od 15 dana da predlože kandidate ali će u olimpijskom ciklusu do Rija 2016. srpski biciklizam imati samo dva selektora – za drumski i planinski biciklizam koji će, potom, forirati stručne štabove i podeliti, eventualno, i zaduženja za pojedine kategorije…

Izveštaji selektora o radu i rezultatima u ovoj godini nisu razmatrani, jer BSS nema trenutno Sručnu komisiju koja bi ih, pre toga, usvojila. Stručna komisija će se formirati kada se izaberu selektori i imaće tri člana, uz dva selektor biće i jedan član UO BSS. Članovi UO BSS su ipak, ocenili da je ozbzirom na okolnosti, promenu rukovodstva u sred sezone program ispunjen u velikoj meri uz rezultate koji su bili dobri (Ejof, MI, trka „Kroz Srbiju“, EŠ, SP i svetski kupovi u planinskom biciklizmu) i slabiji (SP u drumskom biciklizmu osim učinka juniorke Jelene Erić).

Saša Gajičić je imenovan za generalnog sekretara BSS. Do sada je obavljao ovu funkciju kao v. d.

– Zimsku pauzu iskoristićemo da pripremimo narednu sezonu, napravimo kalendar takmičenja i očekujemo punu saradnju novih selektora, trenera i klubova – naglasio je Gajičić.- Uputili smo pismo UCI sa molbom da nam pošalje da li smo se kvalifikovali za druge Olimpijske igre mladih u Kini iduće godine na osnovu plasmana i rezultata mlađih kategorija na SP jer nam je ovo takmičenje veoma važno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.