Selidba avionom u Pureto Mont na trci „Oko Čilea“

posted in: Stare vesti | 0

Učesnici 30. trke „Oko Čilea“ imali su, posle prve četiri etape, dan odmora. Iskorišćen je da se karavan sa severa Čilea avionom prebaci u takozvanu Jezersku oblasti čiji je glani grad Pureto Monta i odakle su čak dve ekipe koje učestvuju na ovogodišnjoj trci – Melipuli Puerto Mont i Blek šip Relonkavi.
U ekipi Melipuli vozi i srpski biciklista Žolt Der, član kragujevačkog Radničkog, a menadžer tima Luis Alvarez je zadovoljan dosadašnjim učinkom:
– Imamo dobaru selekciju, nadam se da ćemo u narednim etapama, posebno u tri brdske, zabeležiti i dobre plasamne…
Drugi tim iz ove oblasti je Blek šip Relonkavi, u čijim je redovima trenuto najbolji sprinter u generalnom plasmanu Horhe Kontrera.
U generalnom plasmanu vodi čileanski biciklista, dvostruki pobednik ove trke Marko Ariagada (T benk Skečers), a ovaj tim ima i najboljeg po bodovima Luisa Mansilu i prvog u generalnom plasmanu brdskih ciljeva Gonazala Garidu.

Žolt Der je trenutno 70. u ukupnom poretku. Bio je 72. u prvoj etapi (hronometar), 11. u drugoj, 57. u trećoj i 16. u sprintu grupe od 96 vozača u četvrtoj etapi, kada je pobednik italijanski reprezentativac Filipo Foltin postigao prosek od 43,3 km na čas. Karavan je na 53. kilometru etape vozio 73,2 km na čas! Pažljivi organizatori imaju i tim statističara, koji je zabeležio da je srce Foltina u sprintu radilo na 191 otkucaja u minutu!
Peta etapa je na obali mora sa mnogo „kupsera“, Puerto Monto – Osorno (123 km). Trka „Oko Čilea“ imaće ukupno deset etapa i 1.200 km. Učestvuje 18 selekcija sa 108 biciklista. Posle četiri etape odustao je samo jedan takmičar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.