Šest medalja za bicikliste “Borca” na prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijum vožnji

posted in: Vesti | 0

Na prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji biciklisti Borca, Marko Danilović, Goran Antonijević, Toni Smiljanić osvojili su druga mesta, a Stefan Sretenović dva treća mesta u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Marko-Danilovic-i-Goran-Antonijevic,-drugi-i-treci-na-ulicnoj-trci--elite

Prvestvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji(ulične trke), održano je na Divčibarama i Valjevu u nedelju 21.08.2016.godine. Pre podne vožena je trka na usponu uz Divčibare od strane Mionice.
Seniori su vozilistazu dugu 10km, a najbolji rezultat od čačanskih biciklista ostvario je Marko Danilović osvajanjem četvrtog mesta.
Istu stazu su vozli i juniori i Milan Milivojević osvojio je peto mesto.
Kadeti su vozili stazu u dužini od 6km na kojioj je Stefan Sretenović osvojio treće mesto.
Mastersi (takmičari preko 30 godina), vozili su istu stazu kao i kadeti na kojoj je Toni Smiljanić osvojio drugo mesto.

Toni-Smiljanic,-drugi-na-brdskom-prvenstvu-mastersi

Po podne vožene su ulične trke u Valjevu. Dužina jednog kruga bila je 1km.Prvi su nastupili mastersi koji su vozili 15 krugova. Najbolji rezultat od čačanskih veterana ostvario je Slaviša Vesković osvajanjem četvrtog mesta.
Kadeti su vozili 18 krugova i Stefan Sretenović ponovio je rezultat sa brdskog prvenstva osvajanjem trećeg mesta.

Stefan-Sretenovic,-treci-na-brdskom-prvrenstvu-kadeti
Seniori su vozili 32 kruga sa četiri bodovanja. U prvom bodovanju prvi je bio Goran Antonijević, da bi se posle tog bodovanja odvojio Marko Danilović sa takmičarem Metalca iz Kraljeva Milošem Borisavljevićem. Njih dvojica su naizmenično pobedjivali naredne bodovne krugove, dok je Antonijević stalno osvajao treće mesto. Zadnji sprint je odlučivao pobednika u kome se bolje snašao takmičar iz Kraljeva. Marko Danilović je osvojio drugo, a Goran Antonijević treće mesto u elitnoj konkurenciji, dok je Goran Antonijević osvojio i drugo mesto u kategoriji takmičara do 23 godine.

Stefan-Sretenovic,-treceplasiran-na-ulicnoj-trci-kadeti

Naredni nastup biciklisti Borca imaće u okviru Reprezentacije Srbije koja će nastupiti na TRCI KROZ BUGARSKU, koja se održava od 28.08-02.09.2016.godine i boduje se za Euro tour. U sastavu Reprezentacije nastupiće Marko Danilović, Stefan Stefanović i Goran Antonijević, dok će sportski direktor ekipe biti Djordje Jovanović, trener iz biciklističkog kluba Borac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.