Simone Ponci pobedio, Der oko 15. mesta na trci „VN Kranja“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentivac Žolt Der, član kragujevačkog Radničkog zauzeo je oko 15. mesta po proceni selektora Radiše Čubrića na 44. trci „Velika nagrada Kranja – memorijal Filipa Majcena“ u kategoriji 1.1 za svetske bodove. Malo je nedostajalo da se nađe među 12 takmičara koji su osvojili poene za rang listu!…


– Trka je bila veoma dinamična, a među 50 završili su je i Esad Hasanović i Jovan Zekavica iz Partizan „Pauer muva“ kao i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca. Odustali su Filip Pavlović iz Partizan „Pauer muva“, Miloš Stojanović iz Metalca i zbog pada Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog. Bio je to lakši pad, ništa opasno…Zadovoljan sam kako su vozili u veoma jakoj konkurenciji.
Posle 177 km vožnje, pobednika je odlučio sprint velike grupe. Slavio je Italijan Simone Ponci iz Likvigasa ispred dva slovenačka takmičara Luke Mezgeca (Sava) i Blaža Furdija (Adrija mobil).
Prošle godine Žolt Der je bio 24. u Kranju. Pobedio je Slovenac Matej Gnezda. Od srpskih biciklista na ovoj trci pobeđivali su 1984. Radomir Pavlović, 1986. Rajko Čubrić i 1989. Mićo Brković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.