Srbija domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Srbija će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će se voziti od 12. do 15. avgusta ove godine u Novom Sadu.

Srbija je prva zemlja u regionu koja će organizovati Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu i to u prelepom Novom Sadu.

“Novi Sad ima mnogo toga da ponudi. Evo na mapu Novog Sad ulazi i biciklizam. Ono što je istorijski, nikada ne samo u istoriji Republike Srbije već ni u regionu, u svih bivšim republika Jugoslavije, nikada nije održan ovajk nivo takmičenja na ovim prostorima”, rekao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

“Evropsko prvenstvo voziće se na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi. Biće to još jedna lepa prilika da pošaljemo lepu sliku iz Srbije i Novog Sada u čitav svet. Vozi se po šumama i planini. Kod nas će se to prvenstvo održati na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja je sama po sebi prelepa. Predstavnici Evropske federacije obišli su stazu koja će se delom voziti i po bedemu Petrovaradinske tvrđave, voziće se i kroz podžemne tunele. Kada su videli taj krug rekli su ovo je zasigurno najinteresantnije i najuzbudljivije Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini koje će biti organizovan”, dodao je Gajičić.

Petrovaradin Fortress MTB Cup 2019

Biće to jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskoh događa koji će se ove godine održati u našoj zemlji.

“Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije koja je prepoznala Evropsko prvenstvo u biciklizmu kao veliki događaj za Republiku Srbiju. Veliku zahvalnost dugujemo i našem ministru Vanji Uovičiću koji je podržao ovu akciju, gradu Novom Sadu i gospodinu Vučeviću, kao i pokrajinskom sekretarijatu za sport”, dodaje generalni sekretar saveza.

Ovog leta u Novi Sad će doći više od 500 biciklista iz 44 evropske zemlje. Imaćemo priliku da uživamo u nastupima nekih od najboljih biciklista svih vremena.

Velika uzdanica naše zemlje u borbi za medalju biće naša najbolja biciklistkinja u planinskom biciklizmu, olimpijska Jovana Crnogorac.

Interesantno je i da je prošlogodišnja jubilarna 60. Trka kroz Srbiju završena upravo u Novom Sadu koji bi i ove godine mogao biti jedan od domaćina etapa na našoj najpoznatijoj trci.

 

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.