Srbiji jedno mesto u eliti i tri za vozače do 23 godine na SP

posted in: Vesti | 0

VRNjAČKA BANjA, 22. avgust (Info centar)

-Srbija će imati pravo na jednog vozača u eliti i tri do 23 godine na Šampionatu sveta u Toskani od 22. do 29. septembra, saopštila je Međunarodna biciklistička unija (UCI). U kategoriji žene – elita ima mesta za tri takmičarke, kod juniora za tri takmičara, a kod juniorki za četiri.

Jedno mesto u eliti izborio je Ivan Stević plasmanom među 200 na rang listi Evropa tura (40. mesto sa 136,67 bodova). Srbija nije uspela da osvoji dovoljno bodova na rang listi nacija da kvalifikuje još jednog biciklistu za ovu kategoriju…

Radiša Čubrić, selektor seniorske reprezentacije okupio je na mini pripremama u Vrnjačkoj Banji devotoricu biciklista na koje računa za trku “Oko Bugarske” od 2. do 6. septembra i potom za Šampionat sveta u Toskani.

Na pripremama su Ivan Stavić (Tušnad), Gabor Kasa (Spartak), Miloš Borisavljević i Marko Stanković (CCN Metalac), Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović (Borac Čačak), Nikola Kozomara (OBK Beograd) i i Dejan Marić (Radnički, Kragujevac).

– Stević će na trci “Oko Bugarske” voziti u majici Tušnada, dok ću posle ovog mini kampa odrediti šestoricu bicikliusta za ovu trku, koja je možda i najteža u poslednjih deset godina iako na nešto skraćenoj stazi – kaže Čubrić.- Putevi u okolni Vranjačke Banje su idealni za ovakvu vrstu priprema, išli smo na Goč i Kopaonik i nadam se dobroj formi u Bugarskoj… Objektivno, za SP imamo samo Stevića za trku u eliti, a tri mesta u kagegoriji vozača do 23 godine popuniće najspremniji biciklisti sa trke “Oko Bugarske”.

Srbija neće prijavti takmičarku za drumsku trku žena u eliti, a selektor mlađih kategorija Saša Gajičić će sigurno povesti juniorku Jelenu Erić dok će sastav juniorske muške selekcije biti naknadno određen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.