Srpska šestroka na Crvenom trgu

posted in: Stare vesti | 0

Šestorica srpskih biciklista učestvovaće na tri jednodnevne trke u kategoriji 1.2 za UCI bodove i jednoj etapnoj u ketegoriji 2.2 od 1. do 9. maja u Moskvi.
Put ruske prestonice krenuli su u prvo Žolt Der i Esad Hasanović olimpijski kandidati Radničkog iz Kragujevca i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca i Nikola Kozomara iz Partizana. Dan kasnije poleteo je za Moskvu i selektor Radiša Čubrić, a direktno iz Istanbula sa “Predsedničke trke“ stigli su olimpijski kandidat Partizana Ivan Stević i mladi subotiči as iz Spartaka, takođe kandidat za OI u Londonu Gabor Kasa koji ove sezone voze za turski „Salkano tim“.
– Očekujem dobre rezuktate, mladi Stanković i Kozomara su željni trka, a Der je pokazao odličnu formu na trci „Beograd – Banjaluka“ – kaže selektor Radiša Čubrić.- Stević i Kasa su malo umorni od „Predsedničke trke“ i u jednodnevnim trkama ćemo praviti taktiku kako se budu osećali. Dobro poznajemo staze tako da tu neće biti iznenađenja. Konkurencija je, kao i uvek, atomska, jer uz dosta ruskih selekcija dolaze i tradicionalno jaki Nemci, Ukrajinci, Belorusi…
Prva trka je 1. maja „Kup gradonačelnika“, duga je 2. maja „Memorijal Oleg Djačenko“, treća 3. maja „Velika nagrada Moskve“ i potom od 5. do 9. maja etapna trka „Pet krugova oko Moskve“.
Srpski biciklisti zabeležili su u dve poslednje „moskovske turneje„ mnogo dobrih rezultata. Prošle godine, Ivan Stević je pobedio na „Kupu gradonačelnika“ i bio je drugi u generalnom plasmanu na „Pet krugova oko Moskve“ pobedivši i u prvj etapi ove trke, dok je na „Velikoj nagradi Moskve“ zauzeo deseto mesto. U 2010. Der je pobedio na „Kupu gradonačelnika“, Hasanović na „Pet krugova oko Moskve“, dok je Stević bio peti u „Velikoj nagradi Moskve“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.