Srpske nade i CCN Metalac na trci u čast Aleksandra Makedonskog

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 20. mart (Info centar)
– Dve selekcije Srbije starovaće od petka do subote na seniorskoj trci nacionalne ketegorije u Solunu u čast Aleksandra Makedonskog – juniorska reprezentacija Srbije i ekipa CCN Metalca iz Kraljeva.
Prolog je u petak, a dve kružne etape od po 100 kilometra u subotu i nedelju.
Iz Beograda je u četvrtak krenula juniorska reprezentacija Srbije. Vodiće je selektor Radomir Pavlović, koji je pozvao Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Elvedina Ćatovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljana Kostića iz Železničara MBN i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka. Mladi as Spartaka Milan Blagojević je otakazao zbog bolesti i pozvan je Ćatović…
– Trka je za seniore, učestvovaće dobre selekcije iz regiona i eto lepe prilike juniorima da osete jaču konkurenciju – rekao je pred polazak Radomir Pavlović.- Naše omladince od 25. do 27. aprila očekuje trke „Oko Istre“ koja se boduje za omladinski svetski Kup nacija i jedna je od najjačih u svetu.
CCN Metalac je u poslednji čas uspeo da uđe na spisak učesnika zahvaljujući ekipi BSK iz Banjaluke koje im je ustupila mesto.
– Očekujem dobre plasmane kranjevačkih biciklista pre svega Borisavljevića koji je dobro vozio na “Istarskom proleću” i stastao je u prvog vođu tima – kaže šef struke u CCN Metalcu Radiša Čubrić.- Na ovoj trci prednost su imali mladi kraljevački biciklisti predvođeni Polumircem, čak smo neke naše “legionare”, kao na primer Australijanaca Flina, ostavili u Kraljevu. Kao gost u CCN Metalcu vozuće član BSK iz banjaluke Petrovski. Grci imaju dobre vozače, tu je i Tamuridis koji je svojevremeno vozio za pro tur tim Euskatel a prošle nedelje je pobedio u etapi na Tajvanu. Konkurencija je dobra, prijaljene su ekipe iz skoro svih balkanskih zemlja.
Srpski podmladak na put su ispratili predsednik BS Srbije Branko Banović i pobednik trke “Kroz Srbiju” 1982. legendarni kraljevački biciklista Dragić Borovićanin koji je iz Švajacarske gde živi, na kratko, došao u Beograd. Borivićanin i Pavlović su početkom devedesetih bili u našim selekcijama koje su pobedile na trci “Oko Grčke” dva puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.