Srpski kvartet na trci „Velika nagrada Sočija“

posted in: Stare vesti | 0

Seniorska biciklistička reprezentacija Srbije, u kojoj su Žolt Der (Radnički, Kragujevac),  Ivan Stević, Nebojša Jovanović i Esad Hasanović (svi Partizan „Pauer muv“) učestvovaće od 6. do. 10. aprila na trci „Velika nagrada Sočija“ u Rusiji. Imaće pet etapa, start i cilj trke su u Krasnodaru, najkraća etpa je 131 km, najduža 180 km i ukupna dužina je oko 820 kilometra u kategoriji 2.2 za svetske bodove.
– Idemo sa četiri vozača i to veoma iskusna, jer zbog skupih avio karata nismo mogli da povedemo više biciklista. Sada mo i pod pritiskom da moramo da zabeležimo dobre rezultate i to sam im i rekao. Olimpijski bodovi su nam veoma važni i loš početak sezone, svi zajedno, moramo da zaboravimo. Očekujem dosta i od Jovanovića, koji je bio pošteđen izazova u Istri, oporavio se potpuno od povreda – kaže selektor Radiša Čubrić.

– Ne sumnjam da će konkurencija biti jaka. Dobar je i nagradni fond, ukupno oko 22.500 evra. Pobednik u etapi dobiće 1.200 evra a za generalni plasman planirano je 7.500 evra.  Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije koji je podržao program naše seniorske reprezentacije u predolimpijskoj godini i ovo učešće ne bi bilo moguće bez te podrške. Brine nas jedino najava meteorologa da će biti kiše, ali kako svima, tako i nama.
Odmah posle ove trke, od 13. do 17. aprila održaće se trke „Oko Grčke“ takođe u kategoriji 2.2. Imaće pet etapa sa dosta brda. Srbija će imati dve ekipe, nacionalni tim i Partizan „Pauer muv“. Kako je istakao direktor Partizan „Pauer muva“ Branko Banović, ova ekipa startovaće u najjačem sastavu: Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Dragan Spasić, Esad Hasanović, Jovan Zekavica i Nikola Kozomara kao i jedan Grk od trojice koja su registrovana za crno bele Fotis Antonarakis.
– Okosnicu reprezentacije činiće vozači kraljevačkog Metalca i kragujevačkog Radničkog – najavio je selektor Čubrić.- Tu su sigurni Der, Prokić i Šmelcerovi iz Radničkog i Marko Stanković iz Metalca, a mesta će biti i za neke mlade bicikliste…
Prošle godine na trci „Velika nagrada Sočija“ (koja se zvala „Velika nagrada Adigeja“) pobedio je Ukrajinac Vitalij Popkov. Slavio je i u prologu i dve etape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.