Stanković 17. mestom zavrpšio kinesku turneju

posted in: Vesti | 0

VIUŠAN, 2. decembar (Info centar)

– Marko Stanković biciklista kraljevačkog CCN Metalca završio je kinesku turneju (trka “Oko jezera Pojang” i kružna trka u gradu Viušan) a već u utorak krenuće na trku u Kataru “Tur Al Zabirah” u 2.2 kategoriji koja se vozi od 4. do 7. decembra.
– Završio sam trku “Oko jezera Pojang” na 24. mestu u generalnom plasmanu i zadovoljan sam obzirom na jaku konkurenciji ali i moj loš start jer sam u prvoj etapi sa zaostatkom od preko minuta izgubio šansu za bolju poziciju u ukupnom plasmanu – kaže Marko Stanković.- Pobedio je Australijanac Nikolas Grem Douson. U etama je sam imao dva dobra plasmana na 11. i 12. mesto i ovo je veliko iskustvo za mene. Organizacija je bila izvanredna, domaćini su nas avionom prebacili iz Hong Konga do najvećeg kineskog jezera. Potom smo vozili u Viušanu kružnu uličnu trku i zauzeo sam 17. mesto u sprintu velike grupe. Pobedio je Anuar Manar iz Malezije koji je na trci “Oko jezera Pojang” trijumfovao i tri etape… Međunarodni tim CCN za koji sam vozio bio je sedmi…


Kako je istakao trener CCN Metalca Radiša Čubrić, dobar glas se odmah daleko čuje pa su sponzori pokazali interesovanje da budu uz Kraljevčane i dogodine:
– Firma CCN i prozvođač kaciga Renking žele da nam pomognu i dogodine i to će nam omogućiti da planiramo veoma kvalitetan međunarodni program. Sezonu smo ove godine produžili trkom u Kataru u decembru, kada je kod nas sneg, što će, siguran sam, pomoći mlađim vozačima da spremno dočekaju novu takmičarsku godinu, pre svih Milošu Borisavljeviću, koji je prošao dobre priprema na Jahorini sa Jelenom Erić i zahvaljujem se BSS Srbije na ovoj podršci – dodao je Čubrić.
Ekipu CCN Metalca na trci u Kataru vodiće Radiša Čubrić, a asistiraća mu brat Rajko Čubrić. U timu će biti Miloš Borisavljević, Marko Stanković, Miloš Stojanović, Marko Polumirac i gost iz čačanskog Borca Jovan Zekavica. Prolog je 4. decembra, a potom slede tri pretežno ravne etape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.