Stanković pratio plavu majicu

posted in: Vesti | 0

FUDžOU, 29. novembar (Info centar)

– Marko Stanković, biciklista kraljevačkog CCN Metalca zauzeo je 47. mesto u velikoj grup sa pet sekundi zaostatka za pobednikom na cilju sedme etape trke „Oko jezere Pojang“ u Kini.

Stanković je pratio lidera i vlasnika plave majice Australijanca Nikolasa Grema Dousona koji je stigao 22. ali je sačuvao prvo mesto u generalnom plasmanu. Sa pet sekundi zaostatka kroz cilj je prošlo 60 vozača.

U etapi je u sprintu grupe od sedam vozača pobedio Engus Tobin (Australija) ispred Edmusa Džona Holanda (Asutralija) i Alčtanzula Altansuha iz Mongolije. Grupa je sedmorku pustila da dođe na cilj sa malom prednošću jer ni jedan biciklista u njoj nije ugrožavao Dousona koji je sačuva plavu majicu u vremenu 13:47, 48 časova u ovoj trci oko najvećeg kineskog jezera, koja ima nagradni fond od 200.000 dolara. U stopu ga prate (nemaju zaostatak) Žilijen Lipon (Francuska) i Vahid Gavari (Iran). San Kin Vu iz Hong Konga na četvrtom mestu ima sedam sekundi zaostatka..Stankovi. koji je član mepuandong CCN tima je sačuvao pozciju među prvih 15 u generalnom plasamnu pred poslednju etapu koja se vozi u subotu 30. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.