Stefan Sretenović, drugi na Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu u kategoriji mladjih kadeta, takmičar Biciklističkog kluba BORAC, Stefan Sretenović, osvojio je drugo mesto.

Biciklistička disciplina ciklo-kros, održava se tokom jesenjih i zimskih meseci, kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se bicikl optimalno koristi na drumu, zbog vremenskih uslova. Tada se vožnja bicikla kombinuje sa trcanjem u prirodi, gde su manje brzine, a zbog raznih prepreka mora se sići sa bicikla, preneti ga i ponovo se popeti. Sve to zahteva pored fizičke spremnosti i dosta veštine, kao i specijalan bicikl. Biciklistički klub BORAC nema adekvatne bicikle za tu disciplinu, ali sa onim sta se ima upražnjava se ova biciklistička disciplina u svrsi obuke mladih takmičara.

Na Prvenstvu Srbije koje je održano u nedelju 26.01.2014.godine u Beogradu kod stadiona fudbalskog kluba PARTIZAN, nastupili su I mladje kategorije Bicikliistickog kluba BORAC. U kategoriji mladjih kadeta koji su vozili 3 kruga, Stefan Sretenović osvojio je drugo mesto iza takmičara iz Sombora. David Kostić osvojio je četvrto mesto.

U kategoriji kadeta, koji su vozili 6 krugova, Aleksandar Ptrović osvojio je četvrto mesto.

U kategoriji juniora, koji su vozili 8 krugova, nemanja Kolaković osvojio je 6 mesto, Nikola Tripković 8 mesto, a Vuk Milosavljević 10 mesto.

Seniori Borca nisu nastupili na ovom prvenstvu, jer se nalaze na pripremama u Crnoj Gori, gde vredno treniraju i spremaju se za pocetak sezone na drumu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.