Stefan Sretenović prvak srbije u kriterijumskoj vožnji

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj (ulična trka) vožnji biciklisti BORCA osvojili novih pet medalja, junior Stefan Sretenović zlato i bronzu, poletarac Boško Veličić dve srebrne medalje i masters Toni Smiljanić bronzu.

Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji održano je u nedelju 20.avgusta u organizaciji Biciklističkog kluba BOBA iz Valjeva. Pre podne voženo je brdsko prvenstvo na Divčibarama. Seniori i juniori vozili su stazu dužine 10km, a na startu nije bilo seniora Borca koji se nalaze na seriji trka u Kini. U juniorskoj konkurenciji Stefan Sretenović osvojio je treće mesto iza Stopić Dušana -ERA Užice i Kostović Dušana -RADNIČKI Kragujevac.
Poletarci su vozili stazu dužine 2,5km, Boško Veličić je osvojio drugo mesto iza Cigić Parčetić Daria-S TEAM Sombor.
Mastersi ( veterani), vozili su stazu dužine 6,5km, Toni Smiljanić osvojio je treće mesto, a pobednik je bio bivši reprezentativac Esad Hasanović iz Novog Pazara.
U kategoriji kadeta koji su vozili stazu dužine 7,5km najbolje plasiran takmičar iz Borca bio je Bogdan Milošević na petom mestu.

Po podne ulicama strogog centra Valjeva voženo je prvenstvo u kriterijumskoj vožnji. Sve vreme takmičenja padala je kiša, koja je prouzrokovala da je staza bila veoma klizava i opasna za vožnju. U takvim uslovima biciklisti Borca vozili su hrabro i došli do novih medalja.


Poletarci su vozili 4 kruga po 1000m, Boško Veličić ponovo je bio drugi iza takmičara iz Sombora.
Juniori i seniori vozili su zajedno 25 krugova. Odmah od starta nametnut je veoma jak tempo i odvojila se vodeća grupa seniora i kao jedini junior Stefan Sretenović. Vodeća grupa se pocepala, ali je Sretenović ostao sa pratiocima i kao prvi junior ubedljivo pobedio. Drugo mesto osvojio je Stopić Dušan-ERA Užice, a treći je bio Kostović Dušan-RADNIČKI Kragujevac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.