Stefan Stefanovć osvojio 120. mesto na svetskom prvenstvu

posted in: Vesti | 0

stefan-stefanovic-sa-selektorom-pavlovicem-na-startu-svetskog-prvenstvastefan-stefanovic-na-startu-svetskog-prvenstvaNa Svetskom prvenstvu u kategoriji takmičara do 23 godine, biciklista Borca u dresu Reprezentacije Srbije Stefan Stefanović osvojio 120 mesto.

 

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u drumskom biciklizmu održava se u Kataru-Doha, a trka takmičara do 23 godine održana je u četvrtak 13.10.2016.godine. Na staru bilo je 188 najboljih takmičara iz celog Sveta, a vozila se kružna staza u ukupnoj dužini od 166km. Temperatura vazduha na stratu bila je 36 stepeni, dok je na suncu i vrelom asfaltu prelazila i 42 stepena. To je bila najveća prepreka za mnoge takmičare, tako i za našeg Stefana Stefanovića, koji se pripremao u Čačku na temperaturi oko 10 stepeni. On je imao dva dana manje vremena za aklimatizaciju od ostalih takmičara, jer je imao problem sa vizom za Katar. Ipak i pod tim okolnostima uspeo je da završi trku, što je samo po sebi veliki uspeh, ali nije uspeo da ostvari zapaženiji rezultat. Svetski prvak postao je Norvežanin Halvorsten Kristof, dok je Stefanović imao zaostatak iza pobednika 5 minuta i 7 sekundi. Inače trka je bila veoma brza, sa prosečnom brzinom od 45km/h. Najbolji rezultat od takmičara iz Srbje ostvario je Dušan Rajović iz Kraljeva osvojivši 18 mesto u vremenu pobednika.

 

Ovim nastupom Stefana Stefanovića, završena je ovogodišnja biciklistička sezona za takmičare Borca. Predstoji kratak odmor i pravljenje planova za narednu sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.