Stefan Stefanović pobednik biciklističke trke “Nagrada Čačka 2017”

posted in: Vesti | 0

Biciklista Borca Stefan Stefanović pobedio trku NAGRADA ČAČKA 2017, poletarac Boško Veličić osvojio drugo mesto. Seniorska ekipa Borca osvojila prvo mesto u bodovanju za Kup Srbije.

U organizaciji Biciklističkog kluba BORAC u nedelju 16.jula održana je biciklistička tka za NAGRADU ČAČKA 2017. Ove godine trka je održana ulicama Grada Čačka, što je ovom takmičenju dalo novu dozu atraktivnosti. Prema programu održane su četiri trke za različite uzrasne kategorije, rezultati su se bodovali i za Kup Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Nastupili su svi biciklistički klubovi iz cele Srbije od Subotice do Novog Pazara, a biciklisti iz Vinkovaca, Hrvatska trci su dali i medjunarodni karakter.

U prvoj trci dana nastupili su poletarci koji su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 13km. Velika borba vodila se izmedju mladih biciklista iz Sombora i Čačka, a na kraju uspešniji je bio Dario Cigić Parčetić iz
S TEAM Sombora ispred Boška Veličića iz BORCA. Dobar nastup imali su Djordje Koković i Matija Peković koji su bili plasirani medju prvih deset. Ekipno Prvi je bio S TEAM, a drugi BORAC.

 

U drugoj trci nastupili su mladji kadeti, vozili su 15 krugova u ukupnoj dućini od 19,5km. Ubedljivu pobedu ostvario je Igor Nadoveza iz S TEAM Sombor, čačanski biciklisti nisu imali zapaženiji nastup.

Treća trka dana bila je trka kadeta koji su vozili 23 kruga u dužini od 29,9km. Ekipa BORCA bila je oslabljena ne nastupanjem Dimitrija Jeremića, a Veljko Vučićević nastupio je sa povredom kolena. U takvim okolnostima ekipa Borca borila se da ostane u vodećoj grupi i da zadrži svoj dosadašnji ekipni plasman, a to je drugo mesto. Pojedinačno pobedio je gost iz Hrvatske Anton Antolović, dok je Veljko Vučićević osvoji sedmo, a Bogdan Milošević deveto mesto. Mladji kadet Dejan Cogoljević na ovoj trci nastupio je u kadetskoj ekipi Borca i svojim završetkom trke doprineo je da ekipa osvoji treće mesto.

Trka dana, trka seniora i juniora bila je duga 35 krugova u ukupnoj dužini od 45,5km. Odmah sa starta razvila se velika borba i posle prvih sedam krugova odvajaju se Stefan Stefanović iz Borca i junior Veljko Stojnić iz S TEAM-a Sombor. Oni su iz kruga u krug povećavali svoju prednost, a iz glavne grupe polovinom trke odvaja se nova grupa od tri takmičara u kojoj je bio i Marko Danilović. Prateća grupa nije uspela da sustigne odbegli dvojac, a dva kruga pre kraja Stefan Stefanović ostavlja Stojnića i u solo vožnji ostvaruje pobedu. U sprintu prateće grupe Marko Stanković OBK BEOGRAD osvaja treće mesto, dok je Marko Danilović bio četvrti. Goran Antonijević nije moga da prati jak tempo velike grupe, došao je malo iza nje, ali i to je bilo dovoljno da ekipa Borca osvoji prvo mesto u bodovanju za Kup Srbije.

Za bicikliste u Srbiji sada nastupa letnja pauza koju će iskoristiti za odmor i regeneraciju, a novi nastup imaće na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji krajem avgusta meseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.