Stević 16. u vremenu pobednika šestoj etapi „Predsedničke trke“ u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, srpski olimpijski kandidat iz Partizana, sjajno vozi u majici „Salkano tima“ na „Predsedničkoj trci“ (2.HC kategorija) u Turskoj. U šestoj etapi zauzeo je 16. mesto u vremenu pobednika Saše Modola (Italija, Kolnago CSF Inoks) koji je stazu od Bodruma do Kušadasija od 179 km,  prešao za 4:34,00 časova. U sprinu grupe od 50 biciklista, drugo mesto pripa je Metju Harli Gosu (Australija, Grin edž sajkling) dok je treći bio Mark Renšou (Australija, Rabobank).  Drugi srpski olimpijski kandidat iz „Salkano tima“ Gabor Kasa (Spartak, Subotica) zauzeo je 57. mesto sa 9 sekundi zaostatka. U vremenu poednika stigao je na  42. mestu i lider Bugarin Ivajlo Gabrovski član turskog tima Konja…
Ivajlo Gabrovski je i dalje vodeći sa 23:22,57  časova. Ima 1,33 minuta bolje vreme od Aleksandra Djačenka (Kazahstan, Astana) i 1,44 minuta prednosti u odnosu na Daniala Andonova Petrova (Bugarska, Kaha rural). Kasa je i popravio plasman, bio je 32. i sada je 29. sa 8,16 minuta zaostatka, dok je Stević „skočio“  za 29 mesta i sa 103. poziciji došao na 74. sa 31,11 minuta slabijim vremenom od Gabrovskog. Kazahstanska Astana vodi u konkurenciji 25 ekipa, Salkano tim je popravio poziciju i sa 11. mesta došao do devete pozicije.
Sedma etapa je Kušadasi – Izmir od 124 km. Završetak trke je u nedelju, 29. aprila osmom etapom simbolično nazavnom „Azija – Evropa“ u Istanbulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.