Stević deseti na trci „Velika nagrada Moskve“

posted in: Stare vesti | 0

Ivanu Steviću, reprezentativcu Partizan „Pauer muva“ malo je nedostajalo da se nađe među prvih osam vozača koji osvajaju svetske bodove na trci „Velika nagrada Moskve“ u kategoriji 1.2. Na cilju, posle 151 kilometra vožnje, bio je deseti u masovnom sprintu u kome su učestvovala 122 vozača!
– Bio je veoma blizu da se ponovo, posle „Kupa gradonačelnika, gde je pobedio, da se domogne olimpijskih bodova – kaže selekor reprezentacije Radiša Čubrić.- Ali, sada su dobro pazili na njega. Pomagao mu je Zekavica  u finišu, ali Stević nije uspeo da se probije do čela. Bilo je pakleno u završnici, vozilo se brzo kao i u toku cele trke, jer je prosek bio 44 km na čas!

Pobedio je  Martinenko (Ukrajina, ISD) u vremenu 3:26,06 časova. Drugi je bio Satevič (Rusija Itera Kaćuša) a treći  Serebjakov (Rusija). Plasman ostalih srpskih biciklista: 15. Jovan Zekavica, 62. Nebojša Jovanović, 118. Esad Hasanović – svi u vremenu pobednika, 126. Dragan Spasić + 55 sekundi, 128. Nikola Kozomara + 1,18 minuta.  Završilo 128 vozača.
Prošle godine na ovoj trci pobedio je Esad Hasanović, a Stević je bio sedmi.
Na trci „Memorijal Oleg Djačenko“ voženoj 1. maja, pobedio je Rus Kosjakov (Itera Kaćuša) koji je stazu od 160 km prešao za 4:11,53 časova. Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) stigao je dugi sa 2,32 minuta, a treći Topčanjuk (Ukrajina ISD) sa 2,42 minuta slabijim vremenom. Jovan Zekavica je jedini završio trku od srpskih biciklizma i to na 28. mestu sa 16,38 minuta zaostatka. Od preko 140 biciklista trku su završila 35 vozača!
U reprezentaciji na seriji trka u Moskvi voze Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan  Zekavica (svi Partizan „Pauer muv“) i Dragan Spasić čiji je matični klub Železničar MBN.
Od 5. do 9. maja srpski bicklisti voziće na etapnoj trci u kategoriji 2.2 za olimpijske bodove „Pet krugova oko Moskve“.  Najbolje plasmane u etapama prošle godine imao je Der koji je bio šesti u drugoj i petoj etapi i sedmi u četvrtoj. Sedmi je bio i Stević u petoj etapi. Der je završio deveti u generalnom plasmanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.