Stević drugi u prvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, reprezentativac Srbije, biciklista profi ekipe „Partizan Pauer muv“ osvojio je sjajno drugo mesto u prvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ i zaradio pet svetskih bodova!
Steviću je ovo četvrta  trka ove godine na kojoj je  osvojio svetske bodove i sada ih ima ukuno 59! Zaradio je 40 bodova za pobedu na trci “Kup gradonačelnika“ u Moskvi, u prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“  zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Od srpskih biciklisti osam svetskih  bodova osvojio je i  Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog na trci „Oko Grčke“ za pobedu u  u drugom delu druge etape…

– Sve čestitke Steviću ali i ostalim vozačima – kaže selektor Radiša Čubrić.- Izvanrdno su vozili, posebno Stević koji je bio u begu sa tri Rusa i dva Letonca. Bilo je pakleno poslednjih 30 – 40 kilometra jet su tri ukrajinske ekipe i nemački tim žestoko pojurili begunce. Firsanov iz Kaćuše i Stević su se izdvojili iz ove grupe u samom fnišu, što je bilo veoma mudro, jer su ostale ulovili i između sebe su rešavali pitanje pobednika. Firsanov je bio malo brži… Inače na ovoj istoj stazi ulicama Moskve Stević je pobedio pre nekoliko dan na trci „Kup gradonačelnika“. Jovanović je imao težak defekt raspao mu se menjač, ali je zavrvšio etapu na biciklu koji su mu dali opšti mehaničari.

Stević je sada drugi u generalnom plasmanu. Ima 23 sekundi zaostatka u odnosu na Firsanova. Andrej Solomenikov (Rusija Itera Kaćuša) na trećem mestu ima 50 sekundi slabije vrme, a 14 biciklista imaju minut ili manje zaostataka u generalnom plasmanu!

Sergej Firsanov (Rusija, Itera Kaćuša) je na stazi od 148 km  zabeležio vreme 3:32,29 časova. Stevćč je imao dve sekunde zaostatka, a treće mesto osvojio je Armands Becis (Letonija) sa 46 sekundi zaostatka u sprintu grupe od 105 biciklista.  Plasman ostalih srpskih vozača: 25. Jovan Zekavica, 64. Nikola Kozomara, 75. Esad Hsanović, 94. Dragan Spasić – svi sa 46 sekundi zaostatka, 122. Nebojša Jovanović + 8,33 minuta itd.

Firsanov u generalnom plasmanu ima vreme  3:37,21, Stević zaostaje 23 sekunde, a Slomonekov 50 sekundi. Poѕicije  ostalih srpskih biciklista u ukupnom poretku: 36. Kozomara + 1,14, 39. Hasanović + 1,15, 54. Spasić +1,19, 57. Zekavica + 1,21, 12. Jovanović + 9,07 minuta zapstatka itd. U karavanu je 127 biciklista.  Druga etapa je  120 km takođe ulicama Moskve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.