Stević odustao, Košta šampion sveta

posted in: Vesti | 0

FIRENCA, 29,. Septembar (Info centar)

– Ivan Stević, pobednik trke „Kroz Srbiju“ 2011. i 2013. i državni šampion ove godine, reprezentativac OBK Beograda koji ove sezone vozi za rumunski Tušnad, odustao je drumskoj trci za elitu na Šampionatu sveta u Toskani.
Na stazi od 272 kilometra, pobedio je Portugalac Rui Košta u vremenu 7:25,44 časova odsprintavši na cilju, posle taktički neizvesne, velike borbe sa mnogo blefova u finišu, Joakima Rodrigeza (Španija). Treće mesto pripalo je u sprintu Alehandru Valverdeu (Španija) sa 15 sekundi zaostatka, dok je četvrti završio Vićence Nibali velika nada italijanskog biciklizma u istom vremenu. Grupu od 12 biciklista sa prko pola minuta zaostatka predvodio je na petom mestu Ukrajinac Andrij Grivko…
Košta je prvi Portugalac koji je osvojio titulu šampiona sveta u drumskoj trci za elitu. Stratovalo je preko 210 biciklista, završilo je samo 61.
Srbija je imala sedmoro učesnika na SP u Toskani. Na 31. mesto u juniorskoj trci plasirala se Jelena Erić iz CCN Metalca, dok su odustali Ivan Stević (elita), Dragana Kovačević (elita), Miloš Borisavljević, Jovan Zekavica i Marko Danilović (vozači do 23 godine) i Luka Kotur (juniori).
Vođa srpske delegacije bio je predsednik BSS Branko Banović, u rukovodstvu stručnog tima bili su selektori Radiša Čubrić (seniori) i Saša Gajičić (juniori).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.