Stević poklonio biciklističku opremu Đokoviću

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički tim Srbije udobno se smestio u olimpijskom selu i već je bio na dva treninga. Probleme zadaje jedino vožnja automobila i bicikla u Velikoj Britaniji jer je sve – kontra!
– Ah, ta leva strana! Delimo vozilo sa bugarskim i turskim timom i morao sam da vozim na traninge i obavljam sve druge poslove jer moj bugarski kolega ne sme da vozi levom stranom – kaže selekor Radiša Čubrić.- Velika je gužba u saobraćaju, nemaju „olimpijske trake“ kao u Pekingu i mi smo ubrzo izgubili bicikliste koji su na stazu stigli skoro dva sata pre nas. Nama je to veliki problem, start i cilj naše trke je dva sata vožnje od olimpijskog sela. Zavidimo ostalim olimpijcima, jer sem odbojkaša i odbojkašica koji takođe moraju dosta da se voze do dvorane, objekti su relativno blizu i mnogi odlaze na svoja borilišta i pešice…
U olimpijskom timu su Ivan Stević koji treći put učestvuje na olimpijskim igrama i Gabor Kasa koji je debitant. U stručnom štabu je i sportski direktor Partizana Branko Banović.
– Atmosfera je odlična, lepo se družimo u olimpijskom selu. Stević je, pošto je na nekim fotografijama video da Đoković u Monte Karlu vozi bicikl u opremi Astane, polonio našem asu biciklističke gaće i dres Srbije. Veoma se obradovao. Požalio se i da ima problem sa pozcijom – visinom sedišta i položajem guvernala na biciklu pa smo se dogovorili da se Stević i on nađu kada dođe u Beograd i donese bicikl da mu ga dotera – dodao je Čubrić.
Drumska trka je 28. jula tako da će biciklisti obzirom da se dugo stoji i čeka najverovantije preskočiti svečano otvaranje u petak uveče. Na stazi od 240 km učestvovaće 145 biciklista iz 63 zemlje. Okupljanje je u poznatom londonskoj ulici Mal a potom će vozi devet krugova kroz predgrađe Boks Hil sa usponom u takozvanoj Cik cak ulici koji liči na serpentine Alp Ueza na Turu samo nije toliko visok.
Na sajtu Međunarodne biciklističke unije UCI objavljena je lista prijavljenih vozača. Očekuje se rekorodna broj gledalaca jer Britanci imaju zaista moćan tim sa Kevendišem koji je nedavno na Tur zabeležio 22. etapnu pobedu, pobednikom Tura Viginrsom, drugoplasirnim Fromom i iskusnim Milarom. U australijskom timu su, između ostalih, svetski šampion Evans, O`Grejdi i Gos, Rusi su prijavili tri vozača među njima Menčova i Kolbneva, u italijnanskoj petorci su Italijani Nibali, Poalini i Pinoti, kod Španaca udarna trojka je Velverde, Žil Sančez i Rohas…Slovaci su imali pravo samo na jednog biciklistu i prijavili su Petera Sagana. Slovenački trio je Bole, Bajc i Brajković, kod Amerikanaca pažu privalače Fini i Farar, francuska prva zvezda je Šavanel…Hrvatski dvojac je Kvasina – Đurašek, a bugarski Petrov – Đurov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.