Svečano otvoren Balkanski šampionat – „Trofej Beograda – VN Agrobanke“

posted in: Stare vesti | 0

Atansios Cimas predsednik Balkanske biciklističke unije (BBU) i potpredsednik Evropske biciklističke unije (ECU) i Srbo Lapčević zamenik izvršnog direktora Agrobanke svečano su otvorili Šampionat Balkana „Trofej Beograda – Velika nagrada Agrobanke“ na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu u prisustvu velikog broja građana i ljubitelja ovog sporta. Učestvuju selekcije BiH, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Cimas je tom prilikom uručio i prigodnu plaketu ECU Srbi Lapčeviću za doprinos u popularizaciji i razvoju biciklistčkog sporta. Predstavnik Biciklističklog saveza Slovenije predao je Atanasiosu Cimasu pismo o namerama da Slovenija pristupi Balkanskoj biciklističkoj uniji.

Svečano su uručene i medalje pobednicima u prvoj disciplini, hronometru i gledaoci su apluazom nagradili najbolje u dve kategorije – Balkanski šampionat i „Trofej Beograda – VN Agrobanke“. Srbija je prvog dana Šampionata Balkana osvojila četiri medalje – dve zlatne (junior Filip Pavlović i kadet Miloš Borisavljević), srebrnu (kadet Stefan Stefanović) i bronzanu (junior Đorđe Stevanović. Bugarin Nikolaj Ivanov je vicešampion Balkana za juniore, a Rumun Bogdan Vlad ima bronzu za kadete. Na „Trofeju Beograda – VN Agrobanke“, kod juniora pobedio je Andrej Rajšp (Slovenija), drugi je bio Filip Pavlović (Srbija) a treći Nejs Majeršič (Slovenija). Kadetski redosled za „Trofej Beograad – VN Agrobanke“ je Miloš Borisavljević, Stefan Stefanović (obojica Srbija), Martin Otoničar (Slovenija).

Medalje su uručivali Atanasios Cimas, Srbo Lapčević, predsednik BS Srbije Dragan Dostanić, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević, kao i predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda Dragan Ćirić. Učesnike i goste pozdravio je i predsednik Biciklističkog saveza Beograda, organizatora takmičenja, Nebojša Popov.

Pokrovitelj Balkanijade je Skupština grada Beograda. Pomogli su i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i BS Srbije kao i gradske opštine Stari grad, Surčin, Barajevo, Vračar, Novi Beograd, Lazarevac, Voždovac, Zemun, Rakovica, Palilula… .

Predsednica Opštine Barajevo Branke Savić je i predsednik Organizacionog odbora Šampionata Balkana. Balkanski šampionat su podržale i ugledne ustanove i firme: AMSS, Albo, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom, Dom zdravlja Ristić, BAS, Banem, GSP, Beograd put, Kola Kola i Beogradski sajam.

U nedelju 29 avgusta voziće se drumske trke od Jajinaca do vrha Avale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.