Tomić deveti u Grčkoj, Skandarski pobedio u Sremskoj Mitrovici

posted in: Stare vesti | 0

Srpski takmičari na planinskim biciklima, u vozili su ovog vikenda, na trkama u Grčkoj kod Atine, gde je deveto mesto u ap hilu osvojio Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva, kao i na trci na Fruškoj gori u mestu Rohalj baze kod Sremske Mitrovice u organizaciji kluba Šid i vrednog biciklističkog radnika Slobodana Radovanovića, “ gde je pobedio mladi takmičar kragujevačkog Radničkog Mirko Skandarski.

– Trku u Grčkoj u disciplini ap hil, pojedinačni start na hronometar, obeležile su greške sudija – kaže Aleksandar Marić, sportski direktor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.- Prvo su loše obeležili stazu pa je desetak vozača, među njima i najbolji srpsksi biciklista Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog i najbolji vozači ukrajinskog profi tima ISD, promašilo put i dok su se vratili na stazu izgubili su po desetak minuta. Tomića, koji je odlično vozio, su prvo sudije rangirale na 20. mesto da bi ga, posle protesta selektora Srbije Ivana Davosira, vratile na deveto mesto. Srpski reprezentacija je duže čekala na rezultat Alekse Marića, ali pošto ga nisu dobili, krenuli su na put…
Na trci u Sremskoj Mitrovici, drugoj u ciklusu „Otvorenog kupa u planinskom biciklizmu“ Skandraski, iako junior, pobedio je seniora Branislava Matića iz Fanatika (Novi Sad) dok je treće mesto propalo senioru Radničkog Vladimiru Potriću. Četvrti, u konkurenciji biciklista iz Republike Srpske i Hrvatske zauzeo je junio Radničkog Aleksandar Cvetković.
U trci na kraćoj stazi, slavio je Mario Kojić iz Vinkovaca, drugi je bio Saša Marić iz novog klouba Euro džet iz Sremske Mitrovice, a treći Aleksandar Marić iz kragujevačkog Radničkog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.