Tri medalje na prvenstvu Srbije u ciklo krosu

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, biciklisti Borca Goran Antonijević, kategorija U23 i Aleksandar Petrović, junior osvojili su druga mesta, a Antonijević je i u kategoriji elita osvojio treće mesto.

Prvenstvo Srbije u biciklističkoj disciplini ciklo kros održano je u nedelju 24.januara 2016.godine na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta. Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se bicikl vozi na drumu. Ova disciplina podrazumeva kombinaciju vožnje bicikla, trčanja i prelaska preko prepreka i za nju su potrebni specijalni bicikli. Biciklistički klub Borac ima samo jedan adekvatan bicikl za ovu disciplinu i na ovogodišnjem prvenstvu nastupili su samo jedan senior i jedan junior. Nastupio je i Jovan Zekavica, ali na pozajmljenom biciklu koji je imao dosta tehničkih nedostataka, tako da nije ostvario zapaženiji rezultat.

U kategodiji juniora, koji su vozili 40 minuta plus jdan krug, Aleksandar Petrović vodio je veliku borbu sa biciklistom beogradskog Partizana Dušanom Veselinovićem za pobedu, ali ovaj put spretniji je bio Veselinović i osvojio je prvo mesto dok je Petrović na kraju bio drugi.

U kategoriji seniora, koji su vozili 50 minuta plus jedan krug, Goran Antonijević je posle slabog starta iz kruga u krug popravljao svoj plasman, tako da je na kraju kroz cilj prošao kao treći u apsolutnoj kategoriji, a u plasmanu takmičara do 23 godine osvojio je drugo mesto.

S obzirom da je ovo prvo takmičenje u ovoj sezoni, iskorišćena je prilika da se podele trofeji za prošlogodišnji Kup Srbije. Kup Srbije u biciklizmu je sistem takmičenja od 10 trka koje se boduju i na kraju se pravi generalni plasman kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji za sve uzrasne kategorije. Biciklisti Borca su pobedili u ekipnoj konkurenciji kod seniorai, dok su juniori, kadeti i mladji kadeti bili trećeplasirani. U pojedinačnoj konkurenciji u seniorskoj kategoriji Jovan Zekavica osvojio je drugo mesto, a Stefan Stefanović bio je treći. Kod juniora Aleksandar Petrović osvojio je drugo mesto.

Olimpijski kandidati Stefan Stefanović i Marko Danilović nalaze se na pripremama Reprezentacije u Alanji-Turska od 12 januara i biće tamo do 22. februara. Ovo su prve pripreme u ovoj sezoni i od četvorice biciklista posle prvih trka odrediće se najspremniji koji će voziti olimpijsku trku u Riju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.