Tri medalje za mlade bicikliste Borca na kupu Srbije u ciklo krosu

posted in: Vesti | 0

Na Kupu Srbije u ciklo krosu, održanom u Sremskoj Mitrovici, Boško Veličić u kategoriji poletaraca osvojio prvo mesto, junior Stefan Sretenović drugo i kadet Veljko Vučićević treće mesto.

U organizaciji Udruženja biciklista iz Sremske Mitrovice i Biciklističkog kluba Jednota iz Šida u nedelju 19.novembra održan je Kup Srbije u ciklo krosu. Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava tokom zimskih meseci i pored vožnje bicikla zahteva i prelazak veštačkih i prirodnih prepreka prepreka na kružnoj stazi. One prepreke koje se mogu preći vožnjom bicikla tako se prelaze, a one koje ne mogu, moraju se savladati tako što se siđe sa bicikla koji se mora preneti preko prepreke.

 

Biciklisti BORCA koriste ovu disciplinu u cilju produženja sezone i opštefizičke i tehničke pripreme za narednu sezonu. Akcenat u radu prevashodno je dat na mladje kategorije i oni to vraćaju sa dobrim rezultatima.

U Sremskoj Mitrovici u kategoriji poletaraca, koji su vozili tri mala kruga po 1000m, ubedljivu pobedu ostvario je Boško Veličić.
U kategoriji mladjih kadeta koji su vozili tri velika kruga od po 1700m, Dejan Cogoljević osvojio je peto mesto.
U kategoriji kadeta, koji su vozili pet krugova po 1700m, Veljko Vučićević osvojio je treće mesto, a Bogdan Milošević šesto mesto.
Juniori i seniori vozili su zajedno 15 krigova po 1700m, a junior Stefan Sretenović osvojio je drugo mesto. Senior Stefan Stefanović nastupio je na novom biciklu, jer mu je stari na koji je navikao ukraden prošle nedelje, a na ovom biciklu imao je tehničkih problema i trku je završio na petom mestu.

Sledeći nastup biciklisti BORCA imaće na novom Kupu Srbije u ciklo krosu 03.decembra u Šidu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.