TROFEJ SAJAMSKIH GRADOVA

posted in: Stare vesti | 0

U organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine, u subotu 22.maja i u nedelju 23.maja, održane su dve međunarodne trke pod nazivom TROFEJ SAJAMSKIH GRADOVA, koje su u međunaodnom kalendaru UCI i imaju rang 1.1.

Prva trka održana je od Titela preko Novog Sada, Rumenke, Zmajeva do Čeneja u dužini od 110km. U konkurenciji 60 takmičara iz Slovenije, Slovačke, Bugarske(tri ekipe), Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, takmičar Borca Lazar Jovanović osvojio je prvo mesto. U sprintu prve grupe od tri takmičara Lazar je pobedio slovenačkog takmičara za debljinu gume, tako da je foto finiš odlučio pobednika. Ostali takmičari Borca bili su plasirani na 17 mesto Danilović Marko, 18 mesto Filipović Srđan i 21 mesto Zekavica Đorđe.

Drugog dana trka je održana na stazi od Novog Sada, preko Fruške gore, Vrdnika, Sviloša, Beočina do Petrovradina, gde je cilj bio na Petrovaradinskoj tvrđavi, u dužini od 115km. Posle veoma zanimljive borbe u prvoj grupi takmičara bili su Lazar Jovanović i Marko Danilović. Pobednik trke je bio takmičar iz Aranđelovca Uroš Jovanović, dok je Lazar Jovanović bio plasiran na 4 mesto, a Marko Danilović na 6 mesto. Njihovi plasmani mogli su da budu i bolji, ali zbog taktičkih razloga i veoma zahtevnog i komplikovanog cilja ostvarili su ove rezultate. Ostali takmičari Borca bili su plasirani na 17 mesto Đorđe Zekavica i na 30 mesto Srđan Filipović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.